Αυτά είναι τα 10 ακριβότερα στις δημοπρασίες της Arizona 2019

Και αν σας αρέσουν οι Ferrari, είναι η τυχερή σας μέρα, καθώς έξι από τις δέκα πιο ακριβές συναλλαγές κατά τη διάρκεια των πωλήσεων της Arizona προήλθαν από το Maranello.

Υπομονετική και απαιτητική αγορά

Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά ισχυρή για τις δημοπρασίες του 2019 στην Arizona, συνολικού ύψους $251 εκατ. Συνολικό ποσό που ξεπέρασε αυτό του 2017 που ήταν $248 εκατ., παρόλο που εφέτος παρατηρήθηκε μια μικρή πτώση στον αριθμό των ελίτ κλασικών. Ενώ η μέση συνολική τιμή πώλησης αυξήθηκε ελαφρώς και τα αυτοκίνητα κάτω από τα 250 χιλιάρικα προσήλκυσαν περισσότερους αγοραστές, η πώληση για τα κορυφαία αυτοκίνητα των εκατομμυρίων δολαρίων ήταν μόλις το 57% του συνόλου. Και τόσο ο οίκος RM Sotheby's όσο και η Gooding & Company δεν κατάφεραν να καταγράψουν αστρονομικές επιτυχίες. 

«Η κορυφή της αγοράς συλλεκτικών αυτοκινήτων έχει παγώσει από τα προηγούμενα ένα ή δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι οι αγοραστές δεν ανησυχούν για την απώλεια», λέει ο ειδικός εκτιμητής του Hagerty, John Wiley. «Αντ’ αυτού, μπορούν να αντέξουν και είναι υπομονετικοί, περιμένοντας το σωστό αυτοκίνητο χωρίς απαιτήσεις και επίπεμπτο ή ελλιπές ιστορικό.

Arizona 2019

»Η Ferrari 275GTB Prototype της Gooding & Company χρειάστηκε να ενσωματώσει τρία κοσμητικά εξαρτήματα, πριν η Ferrari Classiche να μπορέσει να την πιστοποιήσει με “competition car red book”. Δημοπρατώντας το αυτοκίνητο σε μια υπομονετική αγορά, χωρίς την απαιτούμενη πληρότητα -έστω και αν ο πωλητής προσφέρθηκε να πληρώσει για τις αλλαγές σε ένα ατελιέ παγκόσμιας κλάσης- μπορεί να ήταν μια σοβαρά εσφαλμένη κρίση».

Ακόμα κι έτσι όμως, μπόλικες ακριβές «λαμαρίνες» άλλαξαν τα χέρια. Και αν σας αρέσουν οι Ferrari, είναι η τυχερή σας μέρα, καθώς έξι από τις δέκα πιο ακριβές συναλλαγές κατά τη διάρκεια των πωλήσεων της Arizona προήλθαν από το Maranello. Οπότε, χωρίς καθυστέρηση ας δούμε τα δέκα μεγαλύτερα νούμερα του Scottsdale…