WRC Rally Italia: ο Οζιέ ρολάρει μετά την τούμπα του Χίρβονεν

WRC Rally Italia: ο Οζιέ ρολάρει μετά την τούμπα του Χίρβονεν

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ προχωρεί χαλαρά προς τη νίκη στο Ράλι Ιταλίας, ενώ ο Τιερί Νεβίλ είναι δεύτερος αφού τούμπαρε ο Μίκο Χίρβονεν

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ προχωρεί χαλαρά προς τη νίκη στο Ράλι Ιταλίας, ενώ ο Τιερί Νεβίλ είναι δεύτερος αφού τούμπαρε ο Μίκο Χίρβονεν.

Ο Χίρβονεν άρχισε το πρωινό ορεξάτος με νίκη στην πρώτη ειδική διαδρομή, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Νεβίλ, που τον κυνηγούσε, στα 9”. Όμως στην πρώτη φουρκέτα της επόμενης ειδικής ο Φιλανδός τούμπαρε το Citroen του και εγκατέλειψε.

Η εξέλιξη αυτή ανέβασε τον Νεβίλ (M-Sport Ford Fiesta) στην καλύτερη θέση της μέχρι τώρα καριέρας του, τη 2η, αν και θα πρέπει να παρακολουθεί την πρόοδο του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που είναι πίσω του.

Ο Λάτβαλα, που είχε πάρει και τις δύο χθεσινοβραδινές ειδικές ανεβαίνοντας από την 7η στην 5η θέση, σήμερα κατάπιε με ευκολία και το Citroen του Ντάνι Σόρδο, βοηθούμενος και από ένα σύντομο τετ-α-κέ του Ισπανού. Τώρα ο Φιλανδός της VW είναι 35” πίσω από τον Νεβίλ, καθώς ο νεαρός Βέλγος έκανε ένα μικρό λάθος στην Ε.Δ.12.

Το λάθος του Νεβίλ είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά του Οζιέ στην κορυφή να φτάσει το 1’ 15” παρά τον μειωμένο ρυθμό του Γάλλου μετά την εγκατάλειψη του Χίρβονεν. Απομένουν ακόμα 4 μόνο ειδικές μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Σόρδο είναι τώρα 4ος, με τον Αντρέας Μίκελσεν να τον πλησιάζει σιγά-σιγά με το τρίτο VW Polo.

Ο Μαντς Όστμπεργκ, που είχε τουμπάρει το M-Sport Fiesta του χθες το βράδυ και είχε εγκαταλείψει, ξαναμπήκε σήμερα στον αγώνα χάρη στον κανονισμό Rally2 και είναι τώρα 9ος.

Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα (Citroen DS3 RRC) συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην κατηγορία WRC2, παρά τα προβλήματα που είχε χθες το βράδυ με τη σκόνη.

Η κατάταξη μετά την Ε.Δ.12:

Θέση  Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφορές
 1.  Sebastien Ogier     VW            2h32m41.3s
 2.  Thierry Neuville    M-Sport Ford   + 1m15.9s
 3.  Jari-Matti Latvala  VW             + 1m51.4s
 4.  Dani Sordo          Citroen        + 2m12.2s
 5.  Andreas Mikkelsen   VW             + 2m32.1s
 6.  Martin Prokop       Czech Ford     + 6m56.0s
 7.  Michal Kosciuszko   Lotos Ford     + 9m24.4s
 8.  Elfyn Evans         M-Sport Ford   + 9m30.7s
 9.  Mads Ostberg        M-Sport Ford  + 12m17.1s
10.  Khalid Al-Qassimi   Citroen       + 13m11.8s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube