Δείτε μια Ferrari F1 να διαλύει το ρεκόρ γύρου στο Road Atlanta [video]

Δείτε μια Ferrari F1 να διαλύει το ρεκόρ γύρου στο Road Atlanta [video]

Μπορεί να έχει 15 χρόνια στην πλάτη της, αλλά αυτή η Ferrari F2003-GA κονιορτοποίησε το ρεκόρ γύρου στην πίστα Road Atlanta.

Το μονοθέσιο Ferrari F2003-GA παρουσιάστηκε μεσούσης της σεζόν του 2003 και νίκησε σε επτά Grand Prix πριν αντικατασταθεί την επόμενη χρονιά από τη Ferrari F2004.

Σε μια δεύτερη νιότη, στα χέρια του Marc Gené επανήλθε στο προσκήνιο, κυριολεκτικά βγαλμένη από το μαυσωλείο, για να γίνει η πρωταγωνίστρια ενός νέου ρεκόρ.

Ο Gené έκανε share μια φωτογραφία και ένα video στο επίσημο κανάλι του, στο Instagram, ανακοινώνοντας το ρεκόρ 1’ 01” 2 στο Road Atlanta. Και αυτός είναι ένας χρόνος γρήγορος, πολύ γρήγορος, δεδομένου ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1’ 06” 242, τον οποίο είχε πετύχει το ντιζελοκίνητο Peugeot 908 στο Petit Le Mans του 2008 –έτσι ονομάζεται ο αγώνας αντοχής που γίνεται Road Atlanta στο Braselton της Georgia.

Ως ενδιαφέρον trivia, να σημειώσουμε ότι ο Gené είχε νικήσει στις πραγματικές 24 Ώρες του Le Mans το 2009 με ένα πρωτότυπο Peugeot. Και μιας και τα λέμε όλα, να αναφερθούμε και στο ρεκόρ του Road Atlanta με αυτοκίνητο παραγωγής, όπου το 2016 ετέθη στο τέλος του 2015 από ένα Dodge Viper ACR ΜΥ2016 που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1’ 26” 54.

Δείτε το ρεκόρ στο Road Atlanta από on board κάμερα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube