Μια μοναδική Ferrari 365GTB/4 «Daytona», κοτέτσι για 40 χρόνια

Μια μοναδική Ferrari 365GTB/4 «Daytona», κοτέτσι για 40 χρόνια

Δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε «Daytona», αλλά για μία από τις πέντε Leggere και η μοναδική δρόμου, με αξία που υπερβαίνει τα 1,7 εκατ. ευρώ!

Αυτό το αυτοκίνητο δεν είναι ένα τυπικό «barn find» που θα έλεγαν οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξωνες. Πρόκειται για ένα εύρημα που συμβαίνει μια φορά στη ζωή το πολύ ενός ανθρώπου.

Πρόκειται λοιπόν για μια Ferrari 365GTB/4 Daytona Berlinetta του 1969, μία από 1.284 (κι άλλες 122 από την 365GTS/4) που έφτιαξε το Maranello μεταξύ του 1969 και του 1973, αλλά τελείως ξεχωριστή. Βλέπετε, ανάμεσα σε αυτές τις 1.284, μόνο οι πέντε ήταν με αλουμινένιο «πετσί» και μόνο η μία τους για χρήση δρόμου. Και γιατί δεν ακούσαμε ποτέ γι’ αυτή; Διότι βρισκόταν για 40 χρόνια κρυμμένη σε ένα γκαράζ στην Ιαπωνία.

Η Ferrari κατασκεύασε αυτή την αλουμινένια Daytona με σασί #12653 που εκτιμάται ότι είναι το 32o αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, μαζί με τις τέσσερις αδερφές της. Οι τελευταίες πήραν όλες την άγουσα για τις 24 Ώρες του Le Mans (ιδιωτικές), αυτή προφανώς όχι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 365GTB/4 1968-73

Το αυτοκίνητο διάβηκε την πόρτα του εργοστασίου τον Ιούνιο του 1969, με εμπρός φανάρια από πλεξιγκλάς, ηλεκτρικά παράθυρα και -φυσικά- την καροτσερίστικη δουλειά από τον Scaglietti με το αμάξωμα #32. Βαμμένη σε Rossa Chiaro με το σαλόνι ντυμένο σε δέρμα Nero, αγοράστηκε από τον Luciano Conti, τον ιδρυτή και τότε εκδότη του περιοδικού Autosprint, και στενό φίλο του Enzo Ferrari. Αφού άλλαξε κάμποσα χέρια στην Ιταλία, κατέληξε να εισαχθεί στην Ιαπωνία το 1971, όπου κι εκεί άλλαξε κάμποσους ιδιοκτήτες πριν καταλήξει στο τελευταίο ιδιοκτήτης της, ονόματι Makoto Takai.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γνήσια Ferrari 365GTS/4 Spider Daytona στο σφυρί ύστερα από 33 χρόνια

Για άγνωστους λόγους, ο Takai την έβαλε σε μια αποθήκη για τα επόμενα 40 χρόνια! Ελάχιστοι φανατικοί της φίρμας ήταν ενήμεροι της ύπαρξής της, ενώ για τους υπόλοιπους ήταν μια περίπτωση στο όριο του μύθου. Και μόλις τον περασμένο Ιούνιο αποκαλύφθηκε από ένας σπεσιαλίστα κλασικών Ferrari που επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ταυτότητάς της. Και πέρα από κάποιες ανεπαίσθητες κοσμητικές αλλαγές, το αυτοκίνητο παραμένει περίπου ορίτζιναλ. Στην καμπίνα, τα πάντα, από τις επενδύσεις των θυρών μέχρι τη λαβή του λεβιέ, είναι αυθεντικά πρώτης τοποθέτησης. Η ρεζέρβα δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, ενώ στο οδόμετρο γράφει 36.390 km.

Αυτή λοιπόν η πολύ ξεχωριστή και μοναδική στο είδος της Ferrari 365GTB/4 Daytona Berlinetta θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s στη δημοπρασία Ferrari – Leggenda E Passione, στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο, στην πίστα του Fiorano. Ο πλειοδότης, που υπολογίζεται ότι θα καταβάλει πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ, είμαστε σίγουροι ότι θα σκάσει και τις εκατοντάδες χιλιάδες που χρειάζεται για να αποκατασταθεί στην κατάσταση «Concours» που της αξίζει. Στη Ferrari Classiche ήδη τρίβουν τα χέρια τους κι ετοιμάζουν το λογαριασμό…

Δείτε τις φωτογραφίες, αξίζει τον κόπο…

[Πηγή RM Sotheby’s]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube