WRC Ράλι Αργεντινής: Οζιέ και πάλι

WRC Ράλι Αργεντινής: Οζιέ και πάλι

O Σεμπαστιέν Οζιέ (VW Polo R WRC) μπήκε επικεφαλής στο Ράλι Αργεντινής, κερδίζοντας την Υπερειδική διαδρομή που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).

Ο Γάλλος ήταν 1,9” μπροστά από τον Ντάνι Σόρδο (Citroen DS3 WRC) με τον team-mate του Ισπανού, τον πολυπρωταθλητή Σεμπαστιέν Λεμπ, στην 3η θέση με διαφορά 2,2” από την κορυφή.

Την τέλεια οδήγηση του Οζιέ στην ειδική των 6,04 km, στα περίχωρα της Βίγια Κάρλος Πας, παρακολούθησαν 60.000 θεατές.

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα ήταν διπλά ικανοποιημένος διότι νίκησε τον συμπατριώτη και ανταγωνιστή του, Λεμπ, σε μια μάχη επί ίσοις όροις.

«Νιώθω καλά που άρχισα έτσι τον αγώνα», δήλωσε ο Οζιέ στον τερματισμό. «Υπάρχουν τόσοι θεατές εδώ, έχει φοβερή ατμόσφαιρα».

Ο Σόρδο παραδέχτηκε ότι οδήγησε προσεκτικά, αφού είχε τουμπάρει σε μια προωθητική εκδήλωση στο Μπουένος Άιρες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

«Δεν ήθελα να πιέσω σαν κολασμένος. Οκέι, είναι μέρος του ράλι, αλλά είναι περισσότερο για το θέαμα και δεν ήθελα να κάνω κάποιο λάθος», είπε ο Ισπανός.

Περιέργως, ο Λεμπ έκανε λάθη με το άλλο DS3 WRC.

«Έκανα πολλά [λάθη] στην ειδική», δήλωσε. «Πρέπει να τα κόψω. Πάντα η Υπερειδική έχει φοβερή ατμόσφαιρα – και τα έκανα εδώ. Ο Οζιέ ήταν πολύ γρήγορος».

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, που είχε πάρει την κατατακτήρια ειδική και επέλεξε να ξεκινά τελευταίος (αψηφώντας τις προβλέψεις για βροχή) ήταν 4ος στην Υπερειδική, παραδεχόμενος ότι οδήγησε επιφυλακτικά στον πρώτο του γύρο. Πίσω του, ο νεαρός Αντρέας Μίκελσεν έφερε το τρίτο VW Polo μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Ο Μίκο Χίρβονεν έκλεισε την πρώτη 6άδα, δηλώνοντας ότι βρήκε την ειδική γλιστερή. Ο τοπικός ήρωας Μάρκος Λιγκάτο πήρε με το Subaru Impreza του την πρωτοπορία στην κατηγορία WRC2.

Το καθεαυτού Ράλι Αργεντινής ξεκινά σήμερα (Πέμπτη) απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με την ειδική Καταλίνα-Λα Πάμπα των 27 km και τη θηριώδη Ασκοτσίνγκα των 52 km.

Η κατάταξη μετά την Ε.Δ.1 (Υπερειδική):

Θέση  Οδηγός              Ομάδα      Χρόνος/Διαφορές
 1.  Sebastien Ogier     VW             4m42.1s
 2.  Dani Sordo          Citroen         + 1.9s
 3.  Sebastien Loeb      Citroen         + 2.2s
 4.  Jari-Matti Latvala  VW              + 3.8s
 5.  Andreas Mikkelsen   VW              + 3.9s
 6.  Mikko Hirvonen      Citroen         + 4.2s
 7.  Mads Ostberg        M-Sport Ford    + 5.3s
 8.  Thierry Neuville    M-Sport Ford    + 6.0s
 9.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford    + 7.5s
10.  Michal Kosciuszko   Italia Mini    + 13.4s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube