WRC Ράλι Αργεντινής: Ο Οζιέ ξεφεύγει από τον Λεμπ

WRC Ράλι Αργεντινής: Ο Οζιέ ξεφεύγει από τον Λεμπ

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ (VW Polo) παρέμεινε επικεφαλής του αγώνα, ανοίγοντας τη διαφορά του από τον Σεμπαστιέν Λεμπ (Citroen DS3) στα 16,3” στο τέλος του σκέλους της Πέμπτης.

Ο Οζιέ ήταν ταχύτερος και στις δύο ειδικές του απογεύματος (ξημερώματα, ώρα Ελλάδας), ξεφεύγοντας από τα δύο Citroen.

Όμως ο Λεμπ πιστεύει πως η διαφορά οφείλεται αποκλειστικά σε μια λάθος επιλογή ελαστικών της Citroen, καθώς τα σκληρά που επέλεξε αποδείχτηκαν λιγότερο κατάλληλα από τα μαλακά του Οζιέ στην ελαφριά βροχή – η οποία δεν είχε προβλεφθεί.

Ούτε για τον Οζιέ όμως πήγαν τα πράγματα ρολόι, αφού ολοκλήρωσε τη μεγάλη ειδική Ασκοτσίνγκα με ξεφούσκωτο πίσω λάστιχο και ζημιές στο αμάξωμα. Πάντως δεν κινδύνεψε η πρωτοπορία του.

Ο Μίκο Χίρβονεν παρέμενε μέσα στο παιχνίδι. Αν και έχασε τη δεύτερη θέση από τον Λεμπ, ήταν μόνο 1,8” πίσω από τον team-mate του στο τέλος της χθεσινής ημέρας.

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα ήταν πολύ ικανοποιημένος με το ρυθμό του, καθώς έκανε δεύτερο χρόνο πίσω από τον Οζιέ στην Ε.Δ.4. Στη συνέχεια όμως απογοητεύτηκε, αφού ένα πρόβλημα με το χειρόφρενο του κόστισε σε χρόνο στις φουρκέτες της Ε.Δ.5, ρίχνοντάς τον 41” πίσω από την κορυφή.

Ο Μαντς Όσμπεργκ έχασε την 5η θέση όταν έσπασε ένα ακρόμπαρο του Ford Fiesta του στην τελευταία ειδική του σκέλους. Όμως και πάλι είναι πέμπτο ένα Fiesta της M-Sport, αφού ο Εβγκένι Νοβικόφ πέρασε το τρίτο VW Polo του Αντρέας Μίκελσεν, παίρνοντας τη θέση.

Τα πολλά προβλήματα των πιο αργών συμμετοχών της μεγάλης κατηγορίας είχαν ως αποτέλεσμα ο Ντάνι Σόρδο, που είχε τουμπάρει χθες το πρωί το Citroen του, να έχει ξαναμπεί στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης.

Η γενική κατάταξη μετά την Ε.Δ.5:

Θέση  Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφορές
 1.  Sebastien Ogier     VW            1h57m14.1s
 2.  Sebastien Loeb      Citroen          + 16.3s
 3.  Mikko Hirvonen      Citroen          + 18.1s
 4.  Jari-Matti Latvala  VW               + 40.7s
 5.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford   + 1m37.7s
 6.  Andreas Mikkelsen   VW             + 1m55.1s
 7.  Thierry Neuville    M-Sport Ford   + 2m12.5s
 8.  Martin Prokop       Czech Ford     + 6m41.4s
 9.  Gabriel Pozzo       M-Sport Ford  + 10m10.3s
10.  Dani Sordo          Citroen       + 10m32.6s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube