WRC Ράλι Αργεντινής: Ο Λεμπ σε άνετη θέση [videos]

WRC Ράλι Αργεντινής: Ο Λεμπ σε άνετη θέση [videos]

 

Ο Σεμπαστιέν Λεμπ (Citroen) είχε ανοίξει μια διαφορά 40” από τον Σεμπαστιέν Οζιέ (VW) στο τέλος του σκέλους της Παρασκευής (ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).

Παρά τις δηλώσεις του ότι δεν ενδιαφερόταν να κυνηγήσει τον Λεμπ, μετά το πρωινό του λάθος που τον έριξε 26” πίσω από τον αντίπαλό του, ο Οζιέ άρχισε αμέσως να μειώνει τη διαφορά στην πρώτη ειδική, Σάντα Ρόσα.

Όμως, αφού κέρδισε αρχικά κάποια δευτερόλεπτα, το VW Polo είχε ένα σκασμένο λάστιχο κοντά στο τέλος της ειδικής, χάνοντας τελικά άλλα 3,4”.

Έτσι ο Οζιέ, με μόνο μία ρεζέρβα να του απομένει και τον Λεμπ να μην αποτελεί απειλή για τον παγκόσμιο τίτλο, έκοψε ρυθμό στην επόμενη ειδική, Αμπόι, αφήνοντας τον οδηγό της Citroen να χτίσει μια σεβαστή διαφορά.

Ο Οζιέ δεν είχε ανάγκη να πιέσει διότι, επιπλέον, ο βασικός ανταγωνιστής του στο πρωτάθλημα, ο Μίκο Χίρβονεν με το άλλο Citroen, είχε πολλαπλά προβλήματα κι έπεσε πολύ πίσω.

Όπως ο Οζιέ, έτσι κι ο Φιλανδός είχε σκασμένο λάστιχο στη Σάντα Ρόσα, αλλά με πιο θεαματικό τρόπο και νωρίτερα στην ειδική. Αυτό του κόστισε 40” και τον έριξε τρίτο.

Ακόμα χειρότερα γι’ αυτόν, στην επόμενη ειδική, Αμπόι, αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά και ο κινητήρας του ρετάριζε συνεχώς. Το κόστος ήταν 6 ολόκληρα λεπτά και ο Φιλανδός έπεσε στην 6η θέση.

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (VW) είχε πλησιάσει τον Χίρβονεν στα 10” πριν το Citroen πάθει λάστιχο, οπότε όταν το αυτοκίνητο του αντιπάλου του άρχισε και να ρετάρει, θα μπορούσε να ησυχάσει και να κόψει ρυθμό.

Όμως ο Λάτβαλα είχε ήδη τα δικά του προβλήματα, αφού σε μια ανώμαλη προσγείωση στην Ε.Δ.9 είχε και αυτός κλατάρισμα. Αναγκάστηκε να σταματήσει για να αλλάξει λάστιχο, χάνοντας δύο λεπτά.

Όλα αυτά ανέβασαν τον Εβγκένι Νοβικόφ στην 3η θέση. Ο team-mate του στη Ford, Τιερί Νεβίλ, επίσης επωφελήθηκε.

Ο Βέλγος είχε αρχίσει το απογευματινό σκέλος χάνοντας χρόνο σε σχέση με τον Αντρέας Μίκελσεν (VW) στη μεταξύ τους μάχη που ήταν τότε για την 6η θέση.

Όμως ο γρήγορος ρυθμός του Νορβηγού (3ος στην ειδική) είχε το τίμημά του. Ένα χτύπημα σε παραπέτο γέφυρας έσπασε την ανάρτηση του VW Polo και ο Μίκελσεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά τον τερματισμό της ειδικής. Θα συνεχίσει όμως σήμερα (Σάββατο) σύμφωνα με τον κανονισμό Rally2, αφού θα είναι ακόμα μέσα στη δεκάδα.

Έτσι ο Νεβίλ βρέθηκε στην 5η θέση στο τέλος της ημέρας (Παρασκευής).

Η πιο ενδιαφέρουσα μάχη σήμερα θα πρέπει να είναι αυτή για την 3η θέση, καθώς ο Λάτβαλα είναι μόνο 8,2” πίσω από τον Νοβικόφ, έχοντας κάνει τον πρώτο χρόνο στη βραδινή Υπερειδική.

Ενδιαφέρον θα είναι επίσης το κυνήγι του Μάρτιν Πρόκοπ από τους Μίκελσεν και Σόρδο για την 8η θέση.

Η γενική κατάταξη μετά την Ε.Δ.10 (Super Especial):

Θέση  Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφορές
 1.  Sebastien Loeb      Citroen       3h32m15.9s
 2.  Sebastien Ogier     VW               + 39.8s
 3.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford   + 2m43.3s
 4.  Jari-Matti Latvala  VW             + 2m51.5s
 5.  Thierry Neuville    M-Sport Ford   + 3m32.5s
 6.  Mikko Hirvonen      Citroen        + 6m43.3s
 7.  Mads Ostberg        M-Sport Ford  + 10m40.6s
 8.  Martin Prokop       Czech Ford    + 12m13.9s
 9.  Andreas Mikkelsen   VW            + 12m45.6s
10.  Dani Sordo          Citroen       + 13m04.1s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube