WRC Ράλι Αργεντινής: Ο Λεμπ ανεβάζει τα ρεκόρ [videos]

WRC Ράλι Αργεντινής: Ο Λεμπ ανεβάζει τα ρεκόρ [videos]

Ο Σεμπαστιέν Λεμπ (Citroen DS3 WRC) πήρε εύκολα την 8η νίκη του στην Αργεντινή, την 78η στην καριέρα του και την τελευταία του σε χωμάτινο ράλι.

Ήταν η προτελευταία εμφάνιση του Γάλλου στο WRC, καθώς έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί οριστικά μετά το (ασφάλτινο) Ράλι Γαλλίας, τον Οκτώβριο.

Έχοντας ήδη μερικώς αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ο Λεμπ φοβόταν ότι θα ήταν απροπόνητος για να ανταγωνιστεί τον φετινό κυρίαρχο, Σεμπαστιέν Οζιέ, με το VW Polo R WRC. Πράγματι ο Οζιέ απομακρύνθηκε αρχικά, αλλά ο Λεμπ είχε αρχίσει να τον φτάνει όταν ο οδηγός της VW έκανε οδηγικό λάθος την Παρασκευή το πρωί (τοπική ώρα), βγήκε από το δρόμο και έπεσε στην 3η θέση.

Παρότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Μίκο Χίρβονεν (Citroen) ξαναέφεραν γρήγορα τον Οζιέ στη 2η θέση, ένα σκασμένο εμπρός λάστιχο τον έπεισε να εγκαταλείψει τη μάχη με τον Λεμπ ώστε να εξασφαλίσει τους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Η νίκη του Λεμπ είναι η δεύτερή του φέτος μετά το Μόντε Κάρλο και είναι ο μόνος που έχει νικήσει εκτός από τον Οζιέ το 2013.

Με τον Λεμπ και τον Οζιέ να έχουν κόψει ρυθμό το Σάββατο, το ενδιαφέρον μετατέθηκε στη μάχη για την 3η θέση, την οποία προσπαθούσε να κρατήσει ο Εβγκένι Νοβικόφ (Ford) αντιστεκόμενος στις επιθέσεις του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (VW).

Όμως ο Φιλανδός, ανεβαίνοντας μετεωρικά μετά το σκασμένο λάστιχο που είχε την Παρασκευή, πήρε και τις 4 τελευταίες ειδικές. Πέρασε τον Νοβικόφ στην προτελευταία, αφού ο Ρώσος έκανε τετ-α-κε προσπαθώντας να αντισταθεί, και έχασε 40”. Ο Λάτβαλα πήρε και τους έξτρα βαθμούς της Power Stage.

Ο Τιερί Νεβίλ έβαλε ένα ακόμα Fiesta της M-Sport στην πρώτη πεντάδα, αφού οι υπόλοιπες εργοστασιακές συμμετοχές αντιμετώπισαν προβλήματα.

Ο Μίκο Χίρβονεν διεκδικούσε ακόμα και τη νίκη πριν ένα λάστιχο και στη συνέχεια σοβαρά ηλεκτρονικά προβλήματα τον ρίξουν στην 6η θέση.

Ο τρίτος οδηγός της M-Sport Ford, ο Μαντς Όστμπεργκ, είχε ένα σπασμένο ακρόμπαρο στην αρχή του αγώνα, τερματίζοντας τελικά 7ος χάρη στον κανονισμό Rally2.

Ο Αντρέας Μίκελσεν (VW) και ο Ντάνι Σόρδο (Citroen) είχαν και οι δύο ατυχήματα την Παρασκευή και την Πέμπτη αντίστοιχα, και έδωσαν τη δική τους μάχη για την 8η θέση, περνώντας τον «ιδιώτη» Μάρτιν Πρόκοπ (Ford) προς το τέλος του αγώνα.

Ο Ισπανός ήταν μπροστά, όμως ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του στην τελευταία ειδική είχε ως αποτέλεσμα να τον περάσει ο Νορβηγός για μόλις 0,2”.

Νικητής στην κατηγορία WRC2 ήταν ο Καταρινός Αλ-Κουβάρι (Ford Fiesta RRC), που παρά μια σπασμένη πίσω τραβέρσα του σασί, άφησε 13 ολόκληρα λεπτά πίσω τον δεύτερο, τον Περουβιανό Φουξ (Mitsubishi Group N).

Τελική κατάταξη:

Θέση  Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφορές
 1.  Sebastien Loeb      Citroen       4h35m56.7s
 2.  Sebastien Ogier     VW               + 55.0s
 3.  Jari-Matti Latvala  VW             + 2m00.8s
 4.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford   + 2m36.7s
 5.  Thierry Neuville    M-Sport Ford   + 4m40.5s
 6.  Mikko Hirvonen      Citroen        + 6m23.9s
 7.  Mads Ostberg        M-Sport Ford  + 11m02.2s
 8.  Andreas Mikkelsen   VW            + 13m22.1s
 9.  Dani Sordo          Citroen       + 13m22.3s
10.  Martin Prokop       Czech Ford    + 14m07.6s

Άλλο τερματίσαντες της κατηγορίας WRC:

11.  Gabriel Pozzo       M-Sport Ford  + 16m59.6s
12.  Daniel Oliveira     Stohl Ford    + 25m57.9s

Αποτελέσματα power stage:

Θέση  Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφορές
 1.  Jari-Matti Latvala  VW              12m57.2s
 2.  Sebastien Ogier     VW                + 1.4s
 3.  Mikko Hirvonen      Citroen           + 2.5s
 4.  Mads Ostberg        M-Sport Ford      + 6.9s
 5.  Andreas Mikkelsen   VW                + 8.7s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube