WRC Πορτογαλία: Προηγείται ο Οζιέ, εγκατέλειψε ο Κούμπιτσα [video]

WRC Πορτογαλία: Προηγείται ο Οζιέ, εγκατέλειψε ο Κούμπιτσα [video]

Παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο ντεμπούτο του στο χώμα, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν το τέλος της πρώτης ημέρας του Ράλι Πορτογαλίας, εξαιτίας των ελαστικών του.

Συγκεκριμένα, ο Πολωνός είχε συνολικά ένα κλατάρισμα και δυο κατεστραμένα ελαστικά και έχοντας μόνο μια ρεζέρβα στο αυτοκίνητό του, αναγκάστηκε να … παρκάρει στην άκρη του αυτοκινητόδρομου μην καταφέρνωντας να ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος και να φτάσει στην Λισαβώνα.
Ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα ξεκινήσει αύριο.

Κατά τα λοιπά στο τέλος των 4 πρώτων ε.δ., ο Σ. Οζιέ προηγείται της κατάταξης μολονότι ως φαίνεται η επιλογή μαλακών ελαστικών που έκανε το πρωί, δεν ήταν και η καλύτερη. Πίσω του και πολύ κοντά του (στα 2,4'') ο Ντάνι Σορντό με τη Citroen DS3 WRC που ξεκίνησε επιφυλακτικά τις δύο πρώτες ε.δ. και στη συνέχεια στο δεύτερο πέρασμα πίεσε πιο πολύ κερδίζοντας μάλιστα τις ε.δ. 3 και 4. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το δεύτερο Polo R WRC με τον Λάτβαλα, ο οποίος σε αντίθεση με τον Οζιέ επέλεξε ελαστικά με σκληρή γόμα. Ο Φινλανδός είναι 11,4'' πίσω από τον ομόσταυλό του.
Τέταρτος, αλλά ο Μίκο Χίρβονεν ο οποίος μάλλον δεν έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
Στα αξιοσημείωτα της ημέρας (η οποία θα κλείσει με την βραδυνή υπερειδική της Λισαβώνας μήκους 3,2 χλμ) , το τουμπάρισμα του Οστμπέργκ στην 3η ειδική και ενώ ήταν μπροστά στην κατάταξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube