WRC Πορτογαλία: Οζιέ και Λάτβαλα ξεφεύγουν

WRC Πορτογαλία: Οζιέ και Λάτβαλα ξεφεύγουν

Στην ανασυγκρότηση, στο μέσο της δεύτερης μέρας, ο Σεμπαστιέν Οζιέ (VW Polo R) έχει πάρει μια διαφορά από τον ομόσταυλό του, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, και αυτός άλλη μία από τον Μίκο Χίρβονεν (Citroen DS3).

Στην πρώτη ειδική διαδρομή σήμερα Σάββατο, ο Ντάνι Σόρδο (Citroen DS3), που κυνηγούσε κι έφτανε σιγά-σιγά τον Οζιέ, βγήκε από το δρόμο κι εγκατέλειψε, ακριβώς όπως κι ο Μαντς Όστμπεργκ χθες. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος απόδείχτηκε πολύ γρήγορος για τους αντιπάλους του, που φαίνεται πως αναγκάστηκαν να οδηγούν πάνω από το όριο για να τον κυνηγήσουν.

Αυτό που απασχολεί περισσότερο τον Οζιέ είναι η ίωση που έχει εδώ και μέρες, η οποία «τον αφήνει χωρίς ενέργεια μετά τα πρώτα 10 χιλιόμετρα κάθε ειδικής», όπως είπε.

Ο Λάτβαλα, που ανέβηκε στη 2η θέση μετά την εγκατάλειψη του Σόρδο, κατάφερε να μειώσει λίγο τη διαφορά του από τον Οζιέ κερδίζοντας τις δύο πρώτες ειδικές της ημέρας, όμως ο Γάλλος απάντησε παίρνοντας την 3η ειδική και αυξάνοντας πάλι τη διαφορά στα 14 δευτερόλεπτα.

Ο Χίρβονεν είναι τώρα 23 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λάτβαλα και δείχνει να παραδέχεται ότι τα δύο VW Polo παραείναι γρήγορα.

Ο Φιλανδός δεν ανησυχεί για την 3η θέση που κατέχει αφού ο Τιερί Νεβίλ (Ford Fiesta) χτύπησε μια πέτρα στην πρώτη σημερινή ειδική και εγκατέλειψε. Έτσι οι άλλοι δύο οδηγοί της Ford, Ευγκένι Νοβικόφ και Νάσερ Αλ-Ατίγια, κρατούν την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα.

Μετά τα προβλήματα που είχε χθες με το υδραυλικό τιμόνι, ο Αντρέας Μίκελσεν ανεβαίνει στην κατάταξη με το τρίτο VW Polo R. Ο νεαρός Νορβηγός πρωταθλητής IRC έχει φτάσει στην 8η θέση και έχει τους δύο προπορευόμενους οδηγούς εντός βολής.

Ο κυρίαρχος της κατηγορίας WRC2, ο νεαρός Φιλανδός Εσαπέκα Λάπι (Skoda S2000) έχει πλέον μπει στην πρώτη δεκάδα. Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα (Citroen DS3 RRC) που ήταν δεύτερος στην κατηγορία χθες πριν μείνει από λάστιχα, συνεχίζει μεν αλλά με δυσκολίες. Το ειδικό υδραυλικό σύστημα αλλαγής ταχυτήτων, που του έχει επιτραπεί να χρησιμοποιεί, χάλασε και αναγκάζεται να αλλάζει ταχύτητες με το τραυματισμένο του δεξί χέρι.

Η κατάταξη μετά την 8η ειδική διαδρομή:
Θέση Οδηγός             Ομάδα       Χρόνος/Διαφορές
 1. Sebastien Ogier     VW           1h43m25.8s
 2. Jari-Matti Latvala VW               + 14.1s
 3. Mikko Hirvonen     Citroen         + 37.2s
 4. Evgeny Novikov     M-Sport Ford   + 2m51.6s
 5. Nasser Al-Attiyah   M-Sport Ford   + 4m36.7s
 6. Martin Prokop       Czech Ford     + 5m24.9s
 7. Michal Kosciuszko   Italia Mini   + 5m33.7s
 8. Andreas Mikkelsen   VW             + 5m36.8s
 9. Dennis Kuipers     M-Sport Ford   + 5m44.5s
10. Esapekka Lappi     Skoda         + 6m58.1s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube