WRC: Νικήτης ο Οζιέ παρά τα προβλήματα στην Πορτογαλία

WRC: Νικήτης ο Οζιέ παρά τα προβλήματα στην Πορτογαλία

Tελικά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη νίκη τραβά.

Ο λόγος για τη VW και τον Οζιέ που το πρωί λαχτάρησαν (όπως και ο Λάτβαλα) όταν είδαν το Polo τους να παρουσιάζει ουκ ολίγα προβλήματα, αλλά στο τέλος αντίκρυσαν πρώτοι τη ράμπα του τερματισμού στην Πορτογαλία και πλέον στην κυριολεξία αναζητούν αντίπαλο, αφού ότι η προσωρινή βλάβη του αυτοκινήτου τους δεν τους στέρησε τη νίκη. Η Citroen το καλύτερο που κατάφερε ήταν να πλασαριστεί δεύτερη δια χειρός Χίρβονεν, την ώρα που ο άλλος της οδηγός, ο Ντάνι Σορντό δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 12η θέση στην τελική κατάταξη. Μάλιστα ο Οζιέ κέρδισε και την Power Stage. Στην τρίτη θέση ο Λάτβαλα και ιδού πως η VW είχε δύο δικές της σαμπάνιες στο βάθρο της απονομής.

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές

Σ. Οζιέ: Eίχαμε ένα ιδανικό ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια πολλά στράβωσαν. Ομως τα καταφέραμε. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ήμουν πραγματικά σίγουρος ότι ο αγώνας είχε τελειώσει για μένα, αλλά έκανα λάθος.

Μ. Οστμπέργκ: Προσπαθήσαμε για ό,τι το καλύτερο. Ειδικά στην Power Stage πίεσα το αυτοκίνητο και πάνω από το όριο αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να είμαι 3,3'' πίσω από τον Οζιέ.

Γ.Μ. Λάτβαλα: Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε στην 3η θέση της κατάταξης παρά το γεγονός ότι για ένα διάστημα μέσα στην ημέρα δεν ήμασταν τετρακίνητοι λόγω των γνωστών προβλημάτων. Τερματίσαμε και τρίτοι στην Power Stage, οπότε τέλος καλό, όλα καλά. Επίσης είναι το πρώτο μου βάθρο για φέτος με την ομάδα της VW.

Μ. Χίρβονεν: Πίεσα όσο μπορούσα και όσο μου επέτρεπαν τα φθαρμένα μου ελαστικά στην Power Stage. Είμαστε ευχαριστημένοι με τη 2η θέση της γενικής κατάταξης, αλλά όχι και με το ρυθμό μας και πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά αν θέλουμε κάτι καλύτερο στο άμεσο μέλλον.

Ντ. Σορντό: Δεν μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος. Πρσπάθησα όσο μπορούσα αλλά είχα προβλήματα πρόσφυσης εξαιτίας των ελαστικών. Από το αυτοκίνητο δεν έχω παράπονο...

Ε. Νοβίκοφ: Είμαι χαρούμενος φυσικά με το αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε να πάρουμε το μέγιστο που θα μπορούσαμε και τελικά είμαστε 4οι γενικής κατάταξης

Ν. Αλ Ατίγια: Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με την απόδοση, και χάρη στην ομάδα, που εργάστηκε πραγματικά σκληρά φτάσαμε στην 5η θέση γενικής, κάτι που είναι ένα εξαιρετικο αποτέλεσμα για εμάς. Ανυπομονούμε για τον επόμενο αγώνα.

Ρ. Κούμπιτσα: Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα αλλά και μια εξαιρετική εμπειρία. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά στο χώμα θα είναι πολύ πιο εύκολα για μένα. Η μεγάλη ε.δ. ήταν κάτι το ξεχωριστό και το πρωτόγνωρο.

Επόμενος αγώνας 1-4 Μαϊου στην Αργεντινή και αμέσως μετά το δικός μας Ακρόπολις από τις 31 Μαίου έως τις 2 Ιουνίου

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube