Video: Πρώτη βόλτα του Λεμπ με το Peugeot 208 T16

Video: Πρώτη βόλτα του Λεμπ με το Peugeot 208 T16

Την πρώτη του βόλτα με το Peugeot 208 T16 με το οποίο θα αγωνιστεί στην Ανάβαση του Pikes Peak, πραγματοποίησε ο Σεμπαστιάν Λεμπ. Και πώς χαρακτήρισε το αυτοκίνητο, που έχει αναλογία κιλών ανά ίππο 1:1; «Πύραυλο».

Το 208 T16 που έφτιαξε η Peugeot για το φετινό Pikes Peak στις 30 Ιουνίου, έχει βάρος 875 kg και ισχύ... 875 άλογα, που προκύπτουν από έναν κινητήρα V6 3,2 λίτρων με δύο turbo. Ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που το οδήγησε για πρώτη φορά σε πίστα της βορειοδυτικής Γαλλίας, βγήκε ενθουσιασμένος μετά την πρώτη βόλτα: «Το αυτοκίνητο είναι πύραυλος! Την πρώτη φορά που το οδηγείς οι αλλαγές ταχυτήτων σε αφήνουν ξερό. Οι αλλαγές είναι βίαιες και χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσεις την ώθηση που ακολουθεί. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ κάτι τόσο γρήγορο!». Λογικό, αφού με 0-100 km/h σε 1,8”, το 208 Τ16 είναι γρηγορότερο και από μονοθέσιο της Formula 1.

Στους σχεδόν δύο μήνες που απομένουν μέχρι την Ανάβαση του Pikes Peak ο Λεμπ, όταν δεν θα οδηγεί μια 911 GT3 Cup για τη Martini Racing, θα πρέπει να εξοικειωθεί πλήρως με τις εξωφρενικές επιδόσεις του Peugeot 208 T16 αλλά και να το «στήσει» στα μέτρα του. «Η πίστα που το οδήγησα ήταν σχετικά στενή και με λίγα σημεία για ασφαλή έξοδο, οπότε έπρεπε να αυξάνω το ρυθμό μου βήμα-βήμα», δήλωσε ο Λεμπ. Και συνέχισε: «Δεν έχω βρει τα όρια του αυτοκινήτου, αλλά ήταν πολύ σημαντικό να κάνουμε την πρώτη δοκιμή στην πίστα. Τώρα ξέρουμε πού πάμε και έχουμε μια εικόνα για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Η επόμενη πρόκληση είναι να γίνω “ένα” με το αυτοκίνητο σε αυτή καθαυτή τη διαδρομή του Pikes Peak. Και αυτό θέλει αρκετή δουλειά...».

Δείτε την πρώτη βόλτα του Σεμπαστιάν Λεμπ με το Peugeot 208 T16 Pikes Peak στο βίντεο που ακολουθεί ή διαβάστε περισσότερα για το «θηρίο» των 875 ίππων στην προηγούμενη αναφορά μας σε αυτό.

[Πηγή: Peugeot & Red Bull]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube