Tζ. Μπάτον: Οι αγωνοδίκες πήραν την πιο σωστή απόφαση

Tζ. Μπάτον: Οι αγωνοδίκες πήραν την πιο σωστή απόφαση

Oι αγωνοδίκες πήραν την πιο σωστή απόφαση, σχολίασε ο Τζένσον Μπάτον, αναφερόμενος στη διακοπή των κατατακτήριων δοκιμών.

Για όλους εμάς - συνέχισε - πολλές φορές είναι δύσκολο να κρίνουμε τις αποφάσεις της FIA, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έκαναν αυτό που έπρεπε, αφού οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, έως ακραίες. Βέβαια οι θεατές ήταν εκείνοι που απογοητεύτηκαν αλλά κάτω σε τέτοιες περιστάσεις, αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια. Ελπίζουμε αύριο - κατέληξε ο Βρετανός- να μπορέσουμε να τους αποζημιώσουμε.
Σχολιάζοντας την απόφαση, το αφεντικό της McLaren Μάρτιν Γουίτμαρς δήλωσε: "Κανείς μας δεν θέλει μια τέτοια διακοπή και όλοι σκεπτόμαστε τους θεατές. Αλλά παράλληλα οφείλουμε να σεβαστούμε ότι προέχει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε να μην παραβιάζονται βασικοί κανόνες ασφάλειας. Με τόσο πολύ νερό στην πίστα η υδρολίσθηση ήταν πλέον ο κάνονας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Τα μονοθέσια απλά ήταν αδύνατο με τέτοιες συνθήκες να οδηγηθούν".
Στη συνέχεια, ο Μπάτον αναφερόμενος στην … έξτρα δουλειά που θα έχουν οι πιλότοι αύριο (και κατατακτήριες και μετά από μερικές ώρες αγώνα) δήλωσε πως σαφώς θα είναι μια πολύ πιο κουραστική και με πολύ περισσότερο άγχος ημέρα, αλλά έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Θα φανούν οι ικανότητες και οι δεξιότητες του καθενός μας, ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε και στην ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου του λέγοντας πως στο βρεγμένο (όχι στην πολύ βροχή αλλά στις μεσαίες συνθήκες) αποδείχθηκε πως έχουμε λίγο καλύτερες επιδόσεις. Ωστόσο για αύριο Κυριακή και με τις προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες να μιλούν για ήλιο, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube