Στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, ο Μίκο Χίρβονεν [video]

Στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, ο Μίκο Χίρβονεν [video]

Ο Μίκο Χίρβονεν κατάφερε να πιάσει την ταχύτητα των 140 km/h, στις κλειστές εγκαταστάσεις ενός Εκθεσιακού Κέντρου της Φιλανδίας, και έγινε πλέον ο οδηγός που έχει πιάσει την υψηλότερη ταχύτητα σε κλειστό χώρο.

Το πιθανότερο είναι, πως αν ο οδηγός της Citroen στο WRC δεν είχε πολύ ελεύθερο χρόνο, στο μεσοδιάστημα των Ράλι Σουηδίας και Μεξικού που ξεκινάει στις 7 Μαρτίου, πιθανότατα να μην μαθαίναμε ποτέ πως υπήρχε αυτό το ρεκόρ στο Guinness.

Για την ιστορία και μόνο, το ρεκόρ αυτό το κατείχε μέχρι προχθές ο αμερικανός οδηγός των αγώνων Rallycross, Τάνερ Φουστ. Και το είχε σημειώσει το 2011 οδηγώντας το 560 ίππων Ford Fiesta Rallycross που χρησιμοποιούσε στους αγώνες, μέσα σ’ ένα αχυρώνα!

Ο Φιλανδός από την πλευρά του προσπάθησε και έσπασε τελικά το ρεκόρ, πιάνοντας 0,2 km/h περισσότερα, χρησιμοποιώντας ένα SpeedCar Xtreme Cross Kart ή πιο απλά, ένα buggy με μοτοσικλετίστικο μοτέρ 750 cc της Suzuki που μπορεί να αποδίδει μόλις 150 ίππους, αλλά ζυγίζει και μόλις 312 kg.

Η μόνη δυσκολία που αντιμετώπισε ο Φιλανδός στην προσπάθεια του ήταν το γλιστερό δάπεδο του εκθεσιακού χώρου στο Ελσίνκι, που δεν επέτρεπε στο buggy να περάσει όλοι τη δύναμη του... στο γυαλιστερό δάπεδο. «Αρχικά πίστευα πως θα είναι απλό και εύκολο, σαν μια βόλτα στο πάρκο αλλά ήταν δυσκολότερο απ’ όσο πίστευα. Πάλευα να βρω πρόσφυση» δήλωσε ο Χίρβονεν για το κατόρθωμα του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube