Ράλι Σουηδίας: Ιδανική πρώτη μέρα για τον Οζιέ και την VW [video]

Ράλι Σουηδίας: Ιδανική πρώτη μέρα για τον Οζιέ και την VW [video]

Ασταμάτητος ο Σεμπάστιαν Οζιέ και στις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές της πρώτης ημέρας. Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα με το VW Polo R WRC, ο Γάλλος κατάφερε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά από τον περσινό team-mate του, τον Σεμπάστιαν Λέμπ. Μετά το πέρας και της 7ης ειδικής και με μόνο την super ειδική να απομένει για την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας, ο Οζιέ προηγείται με 32 δευτερόλεπτα διαφορά.

«Απίστευτο. Είναι πολύ ωραία τα συναισθήματα όταν προηγείσαι σε ένα τέτοιο Ράλι. Οι πρωινές ειδικές ήταν δύσκολες, αλλά καταφέραμε να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση και το απόγευμα κινηθήκαμε αρκετά ταχύτερα» δήλωσε ο Οζιέ.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του συμπατριώτη του και μάχεται πλέον με τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, τον έτερο οδηγό της VW, για τη δεύτερη θέση. Μετά την 7η ειδική ο Φινλανδός βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, μόλις 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Γάλλο της Citroen.

Η μέρα δεν ήταν ιδανική για τον Λάτβαλα. Ο Φινλανδός είχε μια έξοδο στην 3η ειδική της ημέρας, η οποία όμως του κόστισε μόνο σε χρόνο. Στις επόμενες ειδικές ξαναβρήκε τον ρυθμό του, ήταν ταχύτερος συνολικά του Λέμπ και κατάφερε να βρεθεί μια ανάσα πίσω του.

Στις πρώτες ειδικές αντιμετώπισαν αρκετοί οδηγοί προβλήματα. Ξεχώρισε η περίπτωση του Μίκο Χίρβονεν με το Citroen DS3 WRC, ο οποίος είχε μια έξοδο που του κόστισε περίπου 20 λεπτά και τον έριξε αρκετά πίσω στη γενική κατάταξη. Έξοδο είχε και ο Ντάνι Σόρντο, στην 6η ειδική, η οποία του κόστισε περίπου 5 λεπτά σε χρόνο. Με τα δυο Citroen DS3 WRC των Χίρβονεν και Σόρντο να έχουν μείνει πίσω, ο Λέμπ είναι ο μόνος πλέον που μπορεί να προσφέρει βαθμούς στην γαλλική ομάδα για το πρωτάθλημα.

O Μαντ Όστμπεργκ τις Qatar M-Sport είναι από τις εκπλήξεις της πρώτης μέρας του Ράλι Σουηδίας. Είναι μόνος οδηγός που κατάφερε να κερδίσει ειδική από τον Οζιέ και με τους πολύ καλούς χρόνους που σημείωσε γενικά, του άξιζε να είναι πιο ψηλά στη γενική. Πήρε όμως ποινή 20 δευτερολέπτων γιατί άργησε να ξεκινήσει την 3η ειδική. Ο λόγος; Σταμάτησε για να επιδιορθώσει μια διαρροή στο ψυγείο του Ford Fiesta RS.

«Είμαστε αρκετά γρήγοροι και λογικά αύριο θα καταφέρουμε να πλησιάσουμε τους Λέμπ και Λάτβαλα. Ο Οζιέ όμως είναι πολύ γρήγορος» δήλωσε ο Νορβηγός οδηγός.

Μια ακόμα έκπληξη της πρώτης μέρας είναι και ο νεαρός Πόντους Τάιντμαν, που προέρχεται από την κατηγορία WRC Academy και στο ντεμπούτο του με αυτοκίνητο της κατηγορίας WRC, ένα Ford Fiesta RS, βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής. Το πρωί μάλιστα έφτασε κάποια στιγμή να είναι και τέταρτος.

Οι χρόνοι μετά την 7η ειδική:
Pos  Driver              Team/Car              Time/Gap
 1.  Sebastien Ogier     VW                  1h14m23.1s
 2.  Sebastien Loeb      Citroen                + 32.2s
 3.  Jari-Matti Latvala  VW                     + 33.7s
 4.  Mads Ostberg        Qatar M-Sport Ford     + 42.8s
 5.  Evgeny Novikov      Qatar M-Sport Ford   + 1m12.1s
 6.  Pontus Tidemand     PTM Ford             + 1m22.6s
 7.  Juho Hanninen       Qatar M-Sport Ford   + 1m48.7s
 8.  Thierry Neuville    Qatar M-Sport Ford   + 2m01.3s
 9.  Henning Solberg     M-Sport Ford         + 3m23.9s
10.  Martin Prokop       Czech Ford           + 4m39.9s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube