Ράλι Μεξικού: Οζιέ και Όστμπεργκ μπροστά

Ράλι Μεξικού: Οζιέ και Όστμπεργκ μπροστά

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ με το VW Polo WRC και ο Μαντς Όστμπεργκ με το Ford Fiesta WRC έδωσαν μάχη για την πρώτη θέση της κατάταξης στο Ράλι Μεξικού, στις πρωινές ειδικές διαδρομές της Παρασκευής.

Αφού κατάφερε να ανοίξει μια μικροδιαφορά 0,3 δευτερολέπτων από τον Όστμπεργκ την Πέμπτη, ο Οζιέ άρχισε αμέσως να τη διευρύνει, κερδίζοντας 5” μόνο στην Ε.Δ.3 των 15 χιλιομέτρων.
Ο Όστμπεργκ πάντως παρέμεινε δεύτερος και στη σύντομη διαδρομή προς τη Λας Μίνας έκλεισε την ψαλίδα και πέρασε επικεφαλής της κατάταξης. Καθώς το Fiesta του βολευόταν καλύτερα στα αργά κομμάτια, ο Νορβηγός κέρδισε άλλο μισό δευτερόλεπτο στην Ε.Δ.5 (Λος Μεχικάνος). Όμως ο Οζιέ πήρε την τελευταία ειδική του πρωινού και ξαναπέρασε πρώτος.
Ο Γάλλος ήταν 9 δευτερόλεπτα ταχύτερος στην ειδική αυτή των 30 km, χτίζοντας και πάλι μια σεβαστή διαφορά. Πάντως ο Όστμπεργκ, που έκοψε προς το τέλος πιστεύοντας ότι είχε σκασμένο λάστιχο, παραμένει δεύτερος, 11,8” πίσω.
Ο Μίκο Χίρβονεν με το Citroen DS3 έκανε δεύτερο χρόνο στις Ε.Δ. 3 και 6, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Οζιέ, χάνοντας 16” στις τέσσερις ειδικές του πρωινού.
Ο Τιερί Νεβίλ (Fiesta), στην 4η θέση, είναι ο τελευταίος που έχει διαφορά μικρότερη του ενός λεπτού από τον Οζιέ, αφού πολλοί άλλοι πιθανοί πρωτοπόροι αντιμετώπισαν προβλήματα. Πρώτος από αυτούς ήταν ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (VW Polo), που μόλις 500 μέτρα μετά την εκκίνηση της πρώτης ειδικής χτύπησε μια πέτρα σπάζοντας ένα μπροστινό ψαλίδι. Ο Κρις Άτκινσον (Citroen DS3) είχε ένα παρόμοιο ατύχημα, αλλά κατάφερε να συνεχίσει και να περιορίσει τη ζημιά σημειώνοντας καλούς χρόνους (9ο και πάνω) στις τρεις ειδικές που απέμεναν.
Ο Εβγκένι Νοβικόφ (Ford Fiesta) είχε επίσης προβλήματα στη διαδρομή προς Ελ Κουμπιλέτε, όμως αυτά δεν οφείλονταν σε δικό του λάθος αλλά σε ηλεκτρονική βλάβη που του κόστισε 7 λεπτά και τον έριξε στη 13η θέση, πάνω από 12 λεπτά πίσω από τον Οζιέ.

Η κατάταξη μετά την 6η ειδική διαδρομή:

Οδηγός    Ομάδα/Αυτοκίνητο    Χρόνος/Διαφορά

1.  Sebastien Ogier     Volkswagen          58m48.6s
 2.  Mads Ostberg        M-Sport Ford      + 11.8s  
 3.  Mikko Hirvonen      Citroen              + 17.8s  
 4.  Thierry Neuville    M-Sport Ford       + 25.8s  
 5.  Dani Sordo          Citroen                 + 1m04.4s
 6.  Nasser Al-Attiyah   M-Sport Ford      + 1m41.4s
 7.  Ken Block           Hoonigan Ford       + 2m11.8s
 8.  Benito Guerra       CRT Citroen         + 2m59.3s
 9.  Martin Prokop       Czech Ford          + 3m07.4s
10.  Michal Kosciuszko   Italia Mini           + 3m46.8s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube