Ράλι Καναρίων: Μακράν μπροστά ο Κουμπίτσα

Ράλι Καναρίων: Μακράν μπροστά ο Κουμπίτσα

Μετά τον πρώτο κύκλο των 6 ειδικών διαδρομών, ο Πολωνός πρώην αστέρας της Formula 1 είναι πρώτος με διαφορά 1’ 03” 4.

Οι πρώτες ειδικές του αγώνα ήταν βρεγμένες και το γεγονός ότι ο Κουμπίτσα (Citroen DS3 RRC) έκανε τη σωστή επιλογή ελαστικών (μαλακά Michelin) τον βοήθησε να ανοίξει γρήγορα τη διαφορά από τον νικητή των δύο τελευταίων ετών, Γιαν Κοπέτσκι (Skoda S2000) και τον νεαρό Βρετανό Κρέιγκ Μπριν (Peugeot 207 S2000).

«Δέκα φορές κάνω λάθος επιλογή ελαστικών και μία σωστή, όπως τώρα», δήλωσε με χιούμορ ο Πολωνός. «Οδηγώ στο ρυθμό μου χωρίς να παίρνω ρίσκα. Πρέπει να δουλέψω περισσότερο πάνω στη οδήγησή μου και τις σημειώσεις. Μαθαίνω το αυτοκίνητο και καθώς είναι η πρώτη φορά, δεν μπορεί να είναι όλα τέλεια».

Στη συνέχεια οι δρόμοι άρχισαν να στεγνώνουν, αλλά παρ’ όλα αυτά ο Κουμπίτσα συνέχισε να απομακρύνεται και είναι ήδη πάνω από ένα λεπτό μπροστά από τον φίλο του και εργοστασιακό οδηγό της Skoda, Κοπέτσκι, και άλλα 12,8” μπροστά από τον Μπριν.

Το Ράλι Καναρίων τερματίζει αύριο Σάββατο και ο Κουμπίτσα έχει προγραμματίσει να τρέξει σε ακόμα 3 αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC). Παράλληλα θα συμμετάσχει στην κλάση WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, πάλι με Citroen DS3 RRC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube