Ράλι Καναρίων: Ιδανική αρχή για τον Κουμπίτσα

Ράλι Καναρίων: Ιδανική αρχή για τον Κουμπίτσα

 

Στον πρώτο του αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, ο Πολωνός πρώην οδηγός της Formula 1 ήταν ο ταχύτερος στη δοκιμαστική ειδική διαδρομή (shakedown) του αγώνα.

Το Ράλι των Καναρίων Νήσων είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας στον οποίο συμμετέχει ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα μετά το φρικτό ατύχημα που είχε πρόπερσι σε ιταλικό ράλι, όπου λίγο έλειψε να χάσει το δεξί του χέρι – για να μην πούμε και τη ζωή του.

Οδηγώντας ένα Citroen DS3 RRC (ένα σκαλί κάτω από το WRC), ο Πολωνός ήταν 6 δέκατα ταχύτερος από τον περσινό και προπέρσινο νικητή του αγώνα, τον Γιαν Κοπέτσκι με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000.

 Ο Τσέχος οδηγός –και φίλος του Κουμπίτσα– δήλωσε βέβαιος ότι ο Πολωνός «θα είναι πολύ γρήγορος και στον αγώνα» και ότι οι σημειώσεις «δεν θα είναι πρόβλημα γι’ αυτόν».

Όμως ο ίδιος ο Κουμπίτσα έδειξε πολύ επιφυλακτικός, λέγοντας ότι «κάθε ράλι στο οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά θα είναι ένα μεγάλο σοκ», αφού «η εμπειρία είναι πολύ, πολύ σημαντική» και οι ειδικές που θα κάνει για πρώτη φορά είναι «μεγάλη πρόκληση» καθώς «σε ορισμένα μέρη ο δρόμος είναι πολύ στενός χωρίς περιθώριο για λάθη».

Ο μηχανικός του δήλωσε ότι ο Πολωνός δεν έχει ακόμα πολλή αυτοπεποίθηση, αλλά έχει προετοιμαστεί και έχει στήσει το αυτοκίνητό του σαν πραγματικός επαγγελματίας που είναι.

Η πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή, στις 09.48 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube