Παρουσιάστηκε η Red Bull RB9 [video]

Παρουσιάστηκε η Red Bull RB9 [video]

Η Red Bull παρουσίασε χθες το μονοθέσιο με το οποίο οι Sebastian Vettel και Mark Webber θα προσπαθήσουν, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, να κατακτήσουν τους τίτλους Οδηγών και Κατασκευαστών.

Είναι το 9ο μονοθέσιο που κατασκευάζει η ομάδα, με τον επικεφαλής σχεδιασμού Adrian Newey να το χαρακτηρίζει εξέλιξη του περσινού. Σε επίπεδο εμφάνισης έχει διατηρηθεί το χαρακτηριστικό σκαλοπάτι στο ρύγχος, χωρίς όμως να υπάρχει σε αυτό πλέον η εισαγωγή αέρα που είχε το περσινό μονοθέσιο. Η μπροστινή ανάρτηση είναι και πάλι τύπου push-rod, ενώ και η διάταξη της εξάτμισης παρέμεινε ως είχε και στην RB8. Κινητήρες στην ομάδα θα παρέχει και φέτος η Renault. Από εκεί και πέρα, ίσως προσέξατε στις φωτογραφίες πως το λογότυπο της Infiniti καταλαμβάνει φέτος περισσότερο χώρο. Αυτό συμβαίνει γιατί η ιαπωνική φίρμα αποτελεί title-sponsor της ομάδας και η επίσημη ονομασία της θα είναι πλέον «Infiniti Red Bull Racing».

«Η RB9 σηματοδοτεί μια νέα αρχή για μας καθώς πρόκειται για το 9ο μονοθέσιο που δημιουργούμε αλλά το πρώτο με βασικό σπόνσορα την Infiniti», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner. «Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα τη φετινή σεζόν καθώς δεν θα υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των κορυφαίων ομάδων» κατέληξε.

Ο Adrian Newey από την πλευρά του ανέφερε πως «Η RB9 είναι μια εξέλιξη. Φέτος δεν έχουν υπάρξει μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, οπότε ο ανταγωνισμός θα είναι υψηλός από την αρχή. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι τα νέα ελαστικά της Pirelli. Πρέπει να κατανοήσουμε τα νέα ελαστικά, καθώς πέρυσι κάθε φορά που θεωρούσαμε ότι τα έχουμε μάθει είχαμε και μια νέα έκπληξη. Η εμπειρία μου λέει ότι μόνο όταν βγούμε στην πίστα για δοκιμές μαζί με τα νέα ελαστικά θα δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε».

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastian Vettel, πρόσθεσε: «Έχουμε καταφέρει πάρα πολλά ως ομάδα αλλά όπως κάθε χρονιά, νιώθω ότι ξεκινάμε και πάλι από το μηδέν. Θα είναι μια μεγάλη χρονιά, με πολύ σκληρό ανταγωνισμό. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και δεν σκέφτομαι τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κι εμείς οι ίδιοι θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο και τη φετινή χρονιά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube