Οδηγοί: Η F1 του 2013 είναι συναρπαστική για τους θεατές

Οδηγοί: Η F1 του 2013 είναι συναρπαστική για τους θεατές

Οι αγώνες Formula 1 του 2013 είναι συναρπαστικοί για τους θεατές, εκτιμούν οι Λιούις Χάμιλτον, Φελίπε Μάσα και Τζένσον Μπάτον. Οπότε οι οδηγοί απλά πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ο Μπάτον είχε περιγράψει τη στρατηγική των δύο pit-stop –με οικονομία στη διαχείριση των ελαστικών– που ακολούθησε στην Κίνα ως «ελάχιστα συναρπαστική» καθώς άφηνε τους αντιπάλους του να τον προσπερνούν εύκολα ώστε να μην εμπλακεί σε μάχες που θα επιτάχυναν τη φθορά των ελαστικών του.

Είπε όμως ότι δεν είχε αντίρρηση για τoν φετινό συνδυασμό «DRS/ελαστικών ταχείας φθοράς» και ότι γενικά το χαίρεται που συμμετέχει.

«Νομίζω πως οι αγώνες ήταν διασκεδαστικοί. Εγώ βέβαια ήμουν στη λάθος πλευρά στον τελευταίο αγώνα, αφού έτρεχα συνεχώς με φθαρμένα λάστιχα, με προσπερνούσαν και δεν το διασκέδαζα», δήλωσε ο Άγγλος.

«Παλιότερα είχαμε λάστιχα που διαρκούσαν όλο τον αγώνα και δεν γίνονταν προσπεράσματα. Είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία, όμως τώρα κάνουμε δύο με τρία pit-stops, που είναι το ιδανικό, και έχουμε πολλές ομάδες στη μάχη για τις πρώτες θέσεις. Πιστεύω πως η F1 είναι φοβερή. Πραγματικά χαίρομαι τους αγώνες».

Ο Χάμιλτον βρίσκει πως τα λάστιχα του 2013 απαιτούν νέες δεξιότητες στις οποίες ακόμα προσαρμόζεται, όμως αυτό αποτελεί μια πρόκληση που τον ενθουσιάζει.

«Είναι τόσα πολλά που πρέπει να μάθεις, και μαθαίνω συνεχώς», λέει. «Έμαθα κάποιες νέες τεχνικές, τους τελευταίους μήνες, οι οποίες με βοήθησαν πολύ. Εξακολουθώ να βγαίνω από pit-stop και να θέλω να πιέσω, αφού το ένστικτό μου μού λέει ότι εκεί είναι που κερδίζεται πολύτιμος χρόνος. Όμως τα πράγματα εξελίσσονται προς την κατεύθυνση του να μην πηγαίνεις τέρμα σ’ αυτούς τους γύρους».

Ο Μάσα λέει ότι η κριτική του έχει να κάνει με την ισορροπία ανάμεσα στις δύο γόμες ελαστικών, που δεν ήταν πάντα η ιδανική, όπως στην Κίνα όπου η μαλακή γόμα φθειρόταν εξαιρετικά γρήγορα. Πιστεύει όμως πως συνολικά το θέαμα ήταν καλό.

«Όταν παρακολουθείς από το σπίτι, νομίζω πως οι αγώνες είναι καλοί», είπε. «Είναι η σωστή κατεύθυνση για το σπορ. Το πρόβλημα βρίσκεται στην επιλογή της σωστής διαφοράς ανάμεσα στα λάστιχα. Πάνω σ’ αυτό νομίζω πως πρέπει να δουλέψουν».

Η ευκολία των προσπερασμάτων με DRS έγινε επίσης αντικείμενο οξείας κριτικής. Όμως ο Χάμιλτον δεν συμφωνεί ότι ο μηχανισμός έκανε τα προσπεράσματα υπερβολικά εύκολα την περασμένη Κυριακή.

«Δεν νομίζω πραγματικά πως το χρησιμοποίησα [το DRS]», είπε. «Ο συναγωνισμός εξακολουθεί να είναι σπουδαίος, απλώς είναι διαφορετικός».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube