Ο Οζιέ πρώτος στην κατατακτήρια ειδική της Σουηδίας

Ο Οζιέ πρώτος στην κατατακτήρια ειδική της Σουηδίας

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία στην πρώτη του χρονιά με το VW Polo WRC, κερδίζοντας την ειδική που καθορίζει τη σειρά εκκίνησης στο Σουηδικό Ράλι.

Στο ντεμπούτο του σε χιόνι, το Polo του Γάλλου ήταν το ταχύτερο στην ειδική των 3,9 km, έξω από το Χάγκφορς, με διαφορά 0,9” από τον δεύτερο. Όμως ο Οζιέ (2ος στο Μόντε Κάρλο) πιστεύει πως θα μπορούσε να πάει ακόμα πιο γρήγορα. «Δεν ξεκίνησα καλά από τη γραμμή εκκίνησης», δήλωσε.
Στις ελεύθερες δοκιμές, τα VW έκαναν το «ένα-δύο», με τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα μπροστά, όμως ο Φινλανδός ήταν μόλις 6ος στην κατατακτήρια ειδική, 2,7” πίσω από τον Οζιέ. Καθόλου άσχημα όμως, αν αναλογιστούμε ότι του έσβησε ο κινητήρας στην εκκίνηση.
Ο Μαντς Όστμπεργκ της Qatar M-Sport ήταν δεύτερος με το Ford Fiesta του, με τον Μίκο Χίρβονεν (Citroen DS3) τρίτο. «Νομίζω πως η πρόσφυση ήταν καλύτερη απ’ ό,τι πίστευα», δήλωσε ο Χίρβονεν. «Θα μπορούσα να πιέσω περισσότερο».
Η μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας ήταν η 4η θέση του 22χρονου Σουηδού Πόντους Τίντεμαντ (Fiesta), που είναι γιος της συζύγου του Χένινγκ Σόλμπεργκ. Πέμπτος ήταν ο Γιούχο Χάνινεν (Fiesta), μπροστά από τον Λάτβαλα.  
Ο Τιερί Νεβίλ (Fiesta) εντυπωσίασε με την 7η θέση που πήρε, στον δεύτερο μόλις αγώνα του σε χιόνι, ενώ ο πολυπρωταθλητής Σεμπαστιέν Λεμπ (Citroen) ήταν μόλις 8ος, παρότι δήλωσε πως δεν είχε πρόβλημα. Οι μόνες απώλειες ήταν ο Γιάρκο Νίκαρα, που έβγαλε από το δρόμο το Prodrive Mini του στα ελεύθερα δοκιμαστικά, ενώ ο Ντάνι Σόρδο (Citroen) είχε πρόβλημα με τα φρένα του στα ελεύθερα και ήταν 10ος στην κατατακτήρια ειδική, μία θέση πίσω από τον Εβγκένι Νοβικόφ (Fiesta).
Οι πρώτοι χρόνοι στην κατατακτήρια ειδική:

     Οδηγός____________Ομάδα/αυτοκίνητο_____Χρόνος/διαφορά
 1.  Sebastien Ogier____VW___________________1m51.357s
 2.  Mads Ostberg______Qatar M-Sport Ford________+ 0.900s
 3.  Mikko Hirvonen_____Citroen__________________+ 1.564s
 4.  Pontus Tidemand___PTM Ford________________+ 2.448s
 5.  Juho Hanninen_____Qatar M-Sport Ford________+ 2.561s
 6.  Jari-Matti Latvala___VW_____________________ + 2.705s
 7.  Thierry Neuville        Qatar M-Sport Ford              + 3.037s
 8.  Sebastien Loeb        Citroen                                + 3.468s
 9.  Evgeny Novikov        Qatar M-Sport Ford              + 4.163s
10.  Dani Sordo             Citroen                                + 4.787s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube