Ο Nτάνι Σόρντο o μεγάλος νικητής στο Fafe [video]

Ο Nτάνι Σόρντο o μεγάλος νικητής στο Fafe [video]

O Nτάνι Σόρντο είναι ο νικητής του Fafe Rally Spint 2013 με χρόνο 03:39.3.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Οστμπεργκ και χρόνο 03:40.3 και στην τρίτη ο Μάρτιν Πρόκοπ με 03:49.7. Ακολούθησαν οι Μίκελσεν στην 4η θέση, ενώ στην πέμπτη τερμάτισε στην πρώτη επαφή με χώμα ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα.
Το Fafe είναι μια από τις πλέον φημισμένες διαδρομές του WRC. Χρόνια τώρα, στην Πορτογαλία και πριν το κέντρο του αγώνα μετακομίσει απο την πρωτέυουσα στην περιοχή του Φάρο, δεκάδες χιλιάδες θεατές μαζεύονταν στην ειδική του Fafe για να θαυμάσουν τους οδηγούς αλλά και για να μετρήσουν ποιος θα έκανε το μεγαλύτερο άλμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής.
Οι οδηγοί μιλούσαν κυριολεκτικά για "ανθρωπομπαριέρα"!
Για να τιμήσουν λοιπόν αυτή την ε.δ. οι οργανωτές του Ράλι, μια εβδομάδα πριν τον αγώνα αυτόν καθαυτόν, διοργανώνουν ένα "Ράλι Σπριντ" στο οποίο παίρνουν μέρος όλες οι ομάδες. Το  Fafe Rally Sprint έχει μήκος 6,34 χιλιόμετρα και συγκέντρωσε και φέτος χιλιάδες θεατών.Οι κατηγορίες των αυτοκινήτων που συμμετείχαν ήταν πολλές και διαφορετικές, περιλαμβάνοντας από αυτοκίνητα WRC, έως και Ιστορικά. Συνολικά έγιναν τρία περάσματα από την ειδική, και μάλιστα με την μορφή των προκριματικών, που περιλαμβάνει προημιτελικούς και τελικούς. Για φέτος η λίστα περιελάμβανε συνολικά 29 πληρώματα και σε αυτήν φιγουράριζαν ονόματα όπως οι Μίκο Χίρβονεν και Ντάνι Σόρντο που εκπροσώπησαν την ομάδα της Citroen, την ώρα που για την ομάδα της VW συμμετείχε μόνον ο Αν. Μίκελσεν (στην πρώτη εμφάνιση στο μπάκετ του Polo R WRC), αφού η συμμετοχή του Σεμπ. Οζιέ ακυρώθηκε την τελευταια στιγμή λόγω ίωσης του Γάλλου, ο οποίος προτίμησε να μην τον διακινδυνεύσει σήμερα και να αναρρώσει ενόψει του αγώνα του επόμενου τριημέρου. Tα Ford Fiesta RS WRC της ομάδας Qatar M-Sport οδήγησαν οι Οστμπεργκ, Νοβίκοφ, Νεβίλ και Αλ Ατίγια, ενώ με ίδιο αυτοκίνητο αγωνίστηκε και ο Πρόκοπ.
Ωστόσο όλα τα μάτια όλα ήταν καρφωμένα στον Ρόμπερτ Κούμπιτσα για τον οποίο η Πορτογαλία είναι η πρώτη του εμφάνιση στο χώμα με Citroen DS3 RRC (έχει ανακοινώσει ότι θα τρεξει και στο δικό μας Ακρόπολις.
Για τη ιστορία να πούμε πως το ρεκόρ του περίφημου άλματος στο Fafe κατέχει με ο Αρμιν Σβάρτς, οποίος στο τιμόνι ενός Octavia WRC είχε … πετάξει για 73,5 μέτρα και το οποίο ούτε φέτος καταρρίφθηκε...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube