Ο Μπάτον «στρίβει» ένα Lada 1500 σε πίστα [video]

Ο Μπάτον «στρίβει» ένα Lada 1500 σε πίστα [video]

Σε πρόσφατη εκδήλωση της Vodafone, βασικού χορηγού της McLaren-Mercedes, ο Τζένσον Μπάτον είχε την ευκαιρία να οδηγήσει μεταξύ άλλων ένα Lada 1500 αλλά και να «αγωνιστεί» με αυτό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο Ζάμπεκ της Ουγγαρίας τη Δευτέρα 29 Απριλίου, περιλάμβανε ακόμα οδήγηση Mercedes-Benz SL63 AMG σε ολισθηρό οδόστρωμα και αποφυγή εμποδίου με Volvo V40 Cross Country. Όμως ήταν η οδήγηση του Lada 1500 αυτό που μάλλον θα θυμάται για περισσότερο καιρό ο Τζένσον Μπάτον. Πριν το οδηγήσει είχε δηλώσει: «Αγαπάω τα παλιά αυτοκίνητα, αλλά πιστεύω ότι πρόκειται να ζήσω την πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου με αυτό». Στη συνέχεια έκατσε στο τιμόνι του και νίκησε έναν ντόπιο σελέμπριτι, που οδηγούσε έτερο Lada 1500, σε μια διαδρομή διαμορφωμένη με κορίνες.

Βγαίνοντας, είπε πως νιώθει άσχημα για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που χρησιμοποιήθηκαν στην εκδήλωση. «Δεν τους τα προσέξαμε και πολύ. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό το ότι πλέον αναβοσβήνουν διάφορα λαμπάκια στο καντράν...». Για την οδηγική εμπειρία με το Lada 1500, ο Τζένσον Μπάτον παραδέχτηκε πως «Το χειρόφρενο έπιανε πολύ καλά. Η οδήγηση είχε πολλή πλάκα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σε ένα παλιό αυτοκίνητο, και σ’ αυτή την περίπτωση ήταν υπέροχα».

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όσα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα στην Ουγγαρία. Η εμπειρία του Τζένσον Μπάτον με το Lada ξεκινάει στο σημείο 1:30.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube