Νέο αίμα στο πόντιουμ του WTCC

Νέο αίμα στο πόντιουμ του WTCC

Ανεμος αλλαγής στο WTCC με νέα προσωπα στο πόντιουμ και δυνατές μάχες στην πίστα.

Την Κυριακή, στον αγώνα του Μαρακές, ο Δανός M. Νάικγιαερ (Chevrolet Cruze 1.6 T) και o μόλις 19 ετών Iσπανός Πέπε Οριόλα (Seat Leon WTCC) σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού και έδωσαν νέα ώθηση στο ενδιαφέρον και στον ανταγωνισμό ενός από τους πλέον ενδιαφέροντες θεσμούς.
Σε μια "πίστα" που διαθέτει έναν… θανατηφόρο συνδυασμό από μεγάλες ευθείες και "πονηρά" σικέιν, όπου το παραμικρό λάθος σε οδηγεί στον παρακείμενο τοίχο (επί της ουσίας πρόκειται για τους δρόμους της πόλης), ο Δανός που επανήλθε φέτος στο πρωτάθλημα και ο Ισπανός "τζούνιορ¨ της ομάδας της Seat, απέδειξαν πως είχαν το καθαρό μυαλό αλλά και το τσαγανό να αντισταθούν στις πιέσεις εμπειρότερων συνδυασμών και να δουν πρώτοι την καρο σημαία στους δύο αγώνες της Κυριακής.
Από την άλλη, ο θρύλος του θεσμού Ιβαν Μίλερ, έδειξε να σκέφτεται περισσότερο τους βαθμούς (έχει ήδη ένα προβάδισμα 37 βαθμών) και λιγότερο τη νίκη, έχοντας προφανώς στο πίσω μέρος του μυαλού του το 2012, όπου έχασε τον τίτλο παρά το γεγονός ότι είχε νικήσει στους περισσότερους αγώνες.
Σε ό,τι αφορά στην ομάδα της Honda, μπορεί ο γερόλυκος Γκαμπιέλε ταρκουίνι να πανηγύρισε την pole position του Σαββάτου και τη δεύτερη θέση στον πρώτο αγώνα της Κυριακής, όμως η ομάδα θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα αυτό το weekend και μαζί του τόσο τα τρία τρακαρίσματα των αυτοκινήτων της, όσο και τον τρόπο που ο Νάικγιαερ προσπέρασε τον Ταρκουίνι.
Ο επόμενος αγώνας για το WTCC (γύρος 5ος και 6ος) είναι  στις 27 Απριλίου και 28 στην Σλοβακία.

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

1. MULLER Yvan            88 β.

2. NYKJÆR Michel         51 β.

3. TARQUINI Gabriele    51 β.

4. CHILTON Tom           48 β.

5. NASH James             43 β.

6. ORIOLA Pepe            39 β.

7. BASSENG Marc         28 β.

8. MACDOWALL Alex     26 β.

9. HUFF Rob                19 β.

10. MONTEIRO Tiago    14 β.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube