Λεμπ και Σόλμπεργκ: Βίοι αντίθετοι

Λεμπ και Σόλμπεργκ: Βίοι αντίθετοι

 

Ενώ ο Σεμπαστιέν Λεμπ κέρδισε στο ντεμπούτο του στους αγώνες FIA GT, ο Πέτερ Σόλμπεργκ δεν έλαμψε στο δικό του ντεμπούτο στο ράλικρος.

Ο Λεμπ, που οδηγούσε τη McLaren MP4-12C της δικής του ομάδας Sebastien Loeb Racing μαζί με τον Πορτογάλο Άλβαρο Παρέντε, πήρε τη νίκη στο πρώτο σκέλος του αγώνα σπορ αυτοκινήτων FIA GT, στο Νογκαρό της Γαλλίας. Ήταν ο πρώτος γύρος του διεθνούς πρωταθλήματος FIA GT, στο οποίο αγωνίζονται αυτοκίνητα όπως η Porsche 911, το Audi R8, η Mercedes SLS AMG, η BMW Z4 και η Ferrari 458 Italia.
Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα ο Λεμπ και πάλι πρωταγωνίστησε, αλλά του επιβλήθηκε ποινή διότι έλυσε τη ζώνη του στα πιτς πριν σταματήσει, με αποτέλεσμα να πέσει στη 12η θέση της κατάταξης. Πληροφοριακά, νικητές ήταν οι Στίπλερ/Σάντστρομ με Audi R8 LMS.

Αντίθετα από τον Λεμπ, ο Πέτερ Σόλμπεργκ, ο άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι που άλλαξε κατηγορία αγώνων και τρέχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλικρος RallyX, δεν τα πήγε καλά στο ντεμπούτο του, στο Λίντεν της Αγγλίας. Ο Νορβηγός ήταν μόλις ο 14ος ταχύτερος με το Citroen DS3 Supercar στους προκριματικούς γύρους, αλλά πήρε μέρος στους ημιτελικούς χάρη στο γεγονός ότι αποσύρθηκαν τρεις άλλοι οδηγοί. Στον ημιτελικό του όμως έπαθε λάστιχο και τερμάτισε 5ος, οπότε αποκλείστηκε από τον τελικό. Για την Ιστορία, νικητής ήταν ο Αμερικανός πρωταθλητής Τάνερ Φάουστ με Ford Fiesta.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube