Κίμι Ράικονεν: Άλλες συνθήκες στη Μαλαισία

Κίμι Ράικονεν: Άλλες συνθήκες στη Μαλαισία

Ο Κίμι Ράικονεν δεν παρασύρεται από τον θρίαμβό του στο Γκραν Πρι Αυστραλίας και επικεντρώνεται στις διαφορετικές συνθήκες της Μαλαισίας.

Οι πανηγυρισμοί και η θριαμβολογία δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του Ράικονεν. Ο Φιλανδός άφησε γρήγορα πίσω τη νίκη του στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και δηλώνει αισιόδοξος πως το μονοθέσιο της Lotus θα είναι ανταγωνιστικό και στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος.

Το δεύτερο Γκραν Πρι της σεζόν θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας. Με τις ομάδες να έχουν πραγματοποιήσει όλες τις δοκιμές τους στο «δροσερό» αυτή την εποχή κλίμα της Ευρώπης και τον αγώνα στην Αυστραλία να διεξάγετε με βροχή και σε χαμηλότερες από το αναμενόμενο θερμοκρασίες, η μεταφορά στο υγρό και ζεστό περιβάλλον της Μαλαισίας θα είναι λίγο πολύ, ένα ταξίδι στο άγνωστο για όλους.

“Είναι ένα εντελώς διαφορετικό μέρος και η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλότερη” δήλωσε ο Ράικονεν. “Μετά από μόλις έναν αγώνα, είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα συμπεριφέρονται τα μονοθέσια και ποιος θα είναι ταχύτερος. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 2-3 αγώνες ακόμα για να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται κάθε ομάδα”.

“Το πιθανότερο είναι να βρέχει και πάλι στη Μαλαισία, αλλά είναι μια εντελώς διαφορετική πίστα, με διαφορετικές συνθήκες. Το μονοθέσιο μας τα πήγε αρκετά καλά σ’ αυτή την πίστα πέρσι (σ.σ. τερμάτισε 5ος) και ήταν γενικά ανταγωνιστικό όπου συναντήσαμε υψηλές θερμοκρασίες. Οπότε ελπίζω ότι και αυτό το σαββατοκύριακο θα έχουμε έναν ακόμα καλό αγώνα” κατέληξε ο Ράικονεν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube