H Toyota επιστρέφει στην F1

H Toyota επιστρέφει στην F1

Μια αναφορά από το website Club Lexus λέει ότι διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση σχετικά με την επιστροφή της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1, αυτή τη φορά υπό τη φίρμα Lexus.

H Toyota συμμετείχε στη Formula 1 από το 2002 έως το 2009. Τοn τελευταίο χρόνο δε, το team της Toyota ήταν άκρως ανταγωνιστικό, αλλά η ασταθής απόδοση και η οικονομική κρίση στην αγορά αυτοκινήτου διευκόλυναν τον Ιάπωνα κατασκευαστή στη σχετικά εύκολη αποχώρησή του.

Οι τελευταίες πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη της Toyota και η εσωτερική πληροφόρηση λένε ότι η επιστροφή στο πρωτάθλημα F1 του 2014 είναι σχεδόν ειλημμένη. Η επιλογή της επιστροφής υπό τη φίρμα της Lexus έχει βάση, καθώς ο μεγάλος αντίπαλος της τελευταίας, η Infinti, απολαμβάνει την επιτυχή συνεργασία της με τη Red Bull Racing με ό,τι θετικό εμπορικό όφελος απορρέει από αυτή  σε σχέση με τα μοντέλα της.

Εξάλλου οι αλλαγές κανονισμών στην F1 φαίνεται να ευνοούν την επιστροφή των Toyota/Lexus. H αύξηση του KERS από τα 60kW στα 120, θεωρητικά ευνοεί την υβριδικά προσανατολισμένη ιαπωνική εταιρεία. Επιπλέον, η αλλαγή από μοτέρ V8 2.400 cc σε τούρμπο 1.600άρια V6, σημαίνει εξέλιξη κινητήρων εξαρχής, κάτι που φέρνει τις Toyota/Lexus στο ίδιο σημείο εκκίνησης με τις υπόλοιπες ομάδες.

[Πηγή Club Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube