Γκραν Πρι στο Ελληνικό από το 2017 με τη χορηγία του Κατάρ!

Γκραν Πρι στο Ελληνικό από το 2017 με τη χορηγία του Κατάρ!

Οι συζητήσεις δεν ήταν μυστικές, αλλά δεν είχαν δει και πολύ το φως της δημοσιότητας, έως σήμερα που εμφανίστηκε ένα τηλεγράφημα του Αραβικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αλλωστε παλαιότερα και σε ερώτηση αν ήθελε έναν αγώνα της Formula 1 στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, ο Μπέρνι Εκλεστόουν είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον, φωτογραφίζοντας μάλιστα το μητροπολιτικό πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Σίγουρα το αφεντικό της F1, προσέβλεπε στα πετροδολλάρια του Κατάρ (όπως τώρα αποκαλύπτεται), το οποίο δεν θα είχε καμμιά αντίρρηση να δημιουργήσει - στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Ελληνικού- και μια πίστα F1, κάτι ανάλογο δηλαδή της πίστας στην Αυστραλία που βρίσκεται μέσα σε πάρκο.

Ωστόσο, στο τραπέζει είχε πέσει και η ιδέα ενός "σιρκουί πόλης" στα πρότυπα του Μονακό. Σε αυτήν την περίπτωση θα πράγματα δεν ήταν και τόσο ευοίωνα, αφού οι υποδομές απουσίαζαν παντελώς, την ώρα που η τεχνογνωσία που απαιτείται για κάτι τέτοιο είναι τεράστια. Ετσι, και σε συνδυασμό με το γεγονός πως η ΟΜΑΕ αναγνωρίστηκε από το ελληνικό κράτος σαν Ομοσπονδία, με πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου υπουργού Γ. Ιωαννίδη, οι ελπίδες επιστρέφουν στο… Ελληνικό, αφού πλέον θα υπάρχει και επίσημος φορέας που θα μπορεί να διαχειριστεί (πάντα με την βοήθεια ξένων) την όλη διοργάνωση.

Οι εκ του Κατάρ ορμώμενοι επενδυτές, βλέπουν με καλό μάτι το όλο εγχείρημα δεδομένου ότι θα τους αποφέρει χρήμα και άρα η επένδυση που θα κάνουν θα αποσβεστεί πολύ γρήγορα. Επιπλέον, η υπάρξη κατάλληλων χώρων στην περιοχή όπου θα μπορούν να δένουν τα πολυτελή τους σκάφη, είναι ένα πρόσθετο ατού, έτσι όπως αναφέρεται στην αρχική μελέτη που έχει ήδη υποβληθεί στη FIA, ενώ θετικά προσμετρά και η ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής και το γεγονός ότι το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Οπως αναφέρεται σε σημερινό τηλεγράφημα του Αραβικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το όλο πρότζεκτ (αν υλοποιηθεί και δεν κολλήσει στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας) προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016, οπότε τίποτα δεν εμποδίζει τον Μπέρνι Εκλεστόουν να βάλει την Αθήνα στο καλεντάρι του 2017.

Τέλος, άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την Χαλανδρίτσα (έργο που έχει πάρει μια αρχική έγκριση), καθώς και με την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Δήμο Δραπετσώνας για αγώνα στους δρόμους της πόλης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube