Formula1: Ξεκίνησαν οι κατατακτήριες με 30' καθυστέρηση

Formula1: Ξεκίνησαν οι κατατακτήριες με 30' καθυστέρηση

Με χρόνο 1:26.929 ο Γκροζάν (Lotus) ήταν ο ταχύτερος σήμερα νωρις το πρωί, στη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών και λίγο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας.

Ακολούθησαν οι Ferrari με Αλόνσο και Μάσα.
Ομως στη διάρκεια των τελευταίων αυτών δοκιμών, έκανε την εμφάνισή της και η βροχή δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τόσο τα αντίστοιχα ελαστικά, όσο και την πίστα γενικότερα σε υγρές συνθήκες. Οταν η βροχή σταμάτησε οι οδηγοί επανήλθαν με στεγνά ελαστικά. Στο μεταξύ η Pirelli επεσήμανε πως η χρήση της πολύ μαλακής γόμας θα είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα πιτ στοπ. Αυτό μάλλον για αύριο, διότι σήμερα όπως όλα δειχνουν μέχρι στιγμής, οι κατατακτήριες δοκιμές θα γίνουν υπό βροχή, ενώ αναφέρονται προβλήματα σε αναμετάδοση και τηλεμετρία (προφανώς λόγω καιρού), αλλά και στον έλεγχο του DRS.

Στο μεταξύ η καταρρακτώδης βροχή καθυστέρησε για 30 λεπτά (ξεκίνησαν 08:30 ώρα Ελλάδος - 17:30 τοπική) την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών, αφού τόσο τα πιτς, όσο και κάποιες στροφές στην πίστα, θυμίζουν λίμνη!

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube