Formula 1: Ο χορός των τεχνικών διευθυντών

Formula 1: Ο χορός των τεχνικών διευθυντών

Οι αλλαγές στη διεύθυνση της Mercedes F1 θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ένα φαινόμενο ντόμινο στις ομάδες της F1.


Η κατώτερη των προσδοκιών περσινή χρονιά της Mercedes F1 ήδη κόστισε το κεφάλι του αγωνιστικού διευθυντή της φίρμας, Νόρμπερτ Χάουγκ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Τότο Βολφ που ήρθε από τη Williams. Οι φήμες ήθελαν όμως να τρίζει η καρέκλα και του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Ρος Μπρον, με πιθανό αντικαταστάτη του τον Πάντι Λόου, νυν τεχνικό διευθυντή της McLaren. Ο ίδιος ο Μπρον επιβεβαίωσε τις επαφές της ομάδας του με τον Λόου, λέγοντας όμως ότι δεν υπάρχει ακόμη θέμα αποχώρησής του από τη Mercedes, καθώς εξαρτάται από αυτόν το αν θα μείνει.
Αν ο Λόου πήγαινε στη Mercedes, τη θέση του στη McLaren πιθανότατα θα έπαιρνε ο Τζέιμς Άλισον, ο νυν τεχνικός διευθυντής της Lotus, που χαίρει γενικώς μεγάλης εκτίμησης καθώς τον βολιδοσκοπούν επίσης η Ferrari και η Mercedes. Πάντως το αφεντικό της Lotus, ο Ερίκ Μπουλιέ, εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Άλισον θα μείνει: «Εξαρτάται από αυτόν, αλλά όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι σίγουρο ότι θα μείνει εδώ το 2013».
Κι αυτό είναι το λογικό, όχι μόνο για τον Άλισον αλλά και για όλους τους τεχνικούς διευθυντές, αφού η εξέλιξη των εντελώς διαφορετικών μονοθεσίων για το 2014 βρίσκεται στο φόρτε της. Αν κάποιος τεχνικός διευθυντής φύγει από την ομάδα του, το συμβόλαιό του συνήθως τον υποχρεώνει σε αναγκαστική άδεια τουλάχιστον έξι μηνών πριν πάει στο νέο του πόστο, οπότε δεν θα μπορεί να φανεί χρήσιμος στην καινούργια του ομάδα για την εξέλιξη του μονοθεσίου του 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube