Formula 1: Νικητής ο Φέτελ στο επεισοδιακό GP της Μαλαισίας [videos]

Formula 1: Νικητής ο Φέτελ στο επεισοδιακό GP της Μαλαισίας [videos]

Αυτός μάλιστα! Ηταν αγώνας με τα όλα του! Φέτελ, Γουέμπερ, Χάμιλτον οι τρεις πρώτοι! Ακολουθούν οι Ρόσμπεργκ, Μάσα, Γκροζάν, Ραϊκόνεν, Χούλκεμπεργκ, Πέρεζ και Βεργκέ που συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο αγώνας ήταν ένας από τους καλύτερους και σημαδεύτηκε από τους … εμφυλίους πολέμους τόσο μεταξύ Φέτελ και Γουέμπερ όσο και μεταξύ Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον. Αμφότεροι είναι σίγουρο πως θα έχουν συνέχεια πίσω από τις κλειστές πόρτες των ομάδων. Η νίκη του Φέτελ είναι η πρώτη για το 2013 και η 27η της καριέρας του.

Αλλά ας δούμε τι έγινε από το πρωί: H βροχή, λίγο πριν την εκκίνηση έφερε πάνω-κάτω τα σχέδια των ομάδων αλλά και προβληματσιμό για το τι λάστιχα θα φορούσαν τα μονοθέσια στη διάρκεια της εκκίνησης. Βρόχινα ή στεγνά; Παράλληλα, προβλήματα προέκυψαν αφού στη διάρκεια των γύρων αναγνώρισης κάποιοι οδηγοί έπεσαν στην … παγίδα του βρεγμένου με αποτέλεσμα να έχουν μικροεξόδους, με κυριότερη αυτήν του Μπότας που κατέστρεψε την εμπρός αεροτομή του. Παράλληλα (κάτι που δεν είχε σχέση με τον καιρό) η Williams άλλαξε κινητήρα στο μονοθέσιο του Μαλντονάτο, χωρίς ποινή, καθώς εντοπίστηκε πρόβλημα. Δέκα λεπτά πριν την εκκίνηση, οι οργανωτές προβληματίζονταν αν αυτή θα γίνει κανονικά ή με τη βοήθεια του safety car (εν κινήσει δηλαδή). Το πρόβλημα ήταν πως η πίστα δεν ήταν σε … ομοιόμορφη κατάσταση. Αλλού δηλάδη υπήρχε πολύ νερό και σε άλλα σημεία σημαντικά λιγότερο. Τελικά αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η κανονική εκκίνηση.

Ας δούμε λοιπόν γύρο προς γύρο τι έγινε στη Μαλαισία.
ΩΡΑ 10:00 Σβήνουν τα κόκκινα φώτα και… εκκίνηση! Ο Φέτελ στρίβει πρώτος, εκπληκτική εκκίνηση για Γουεμπερ που προσπερνά τις Ferrari και τον Χάμιλτον
ΓΥΡΟΣ 1 "Τζαρτζάρισμα" Γουέμπερ - Αλόνσο. Εκτός ο Ισπανός με σπασμένη πτέρυγα. Τέλος ο αγώνας γι' αυτόν! Εκανε το λάθος να παλέψει με ήδη σπασμένη πτέρυγα (είχε ακουμπήσει στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του Φέτελ αμέσως μετά την εκκίνηση) αντί να μπει στα πιτ για αλλαγή
ΓΥΡΟΣ 2 Κϊτρινη σημαία. Η Red Bull στις θέσεις 1-2 τώρα.
ΓΥΡΟΣ 3 Μάχη Μπάτον με Ρόσμπεργκ. Ενεργοποιείται το DRS. Ηδη ο Φέτελ είναι 3'' εμπρός
ΓΥΡΟΣ 5 Φέτελ, Γουέμπερ, Χάμιλτον η τριάδα που προηγείται. Μπαίνει στα πιτ ο Φέτελ παίρνει το ρισκο και αλάζει λάστιχα, τοποθετεί σλικ. Ακολουθεί και ο Μάσα.
ΓΥΡΟΣ 6 Την ίδια στιγμή η Red Bull κρατά έξω τον Γουέμπερ με λάστιχα βροχής. Δύο αυτόκινητα, δύο στρατηγικές για τους "ταύρους". Καστροφικό πιτι στοπ για την Force India,  καθυστερούν και τα δύο μονοθέσια! Πολύς χαμένος χρόνος.
ΓΥΡΟΣ 8 Χαμός στα πιτ! Ο Χάμιλτον μπερδεύεται και κάνει πιτ στοπ στα box της McLaren! Ξέχασε ότι πλέον οδηγεί Mercedes! Tαχύτερος γύρος από τον Μάσα!
ΓΥΡΟΣ 9 Μάχη στην 10η θέση ανάμεσα Ραϊκόνεν και Ρικιάρντο.
ΓΥΡΟΣ 10 Γουέμπερ, Φέτελ, Χάμιλτον, Μπάτον, Χούλκεμπεργκ, Μάσα, Πέρεζ η κατάταξη σε αυτόν τον γύρο. Ταχύτερος γύρος από τον Χούλκεμπεργκ.
ΓΥΡΟΣ 12 Ο Γκροζάν περνάει τον Πέρεζ χρησιμοποιώντας το DRS. ο Γουέμπερ μπροστά από τον Φέτελ 2,9''.
ΓΥΡΟΣ 14 Ο Μαλντονάτο είχε μια έξοδο χάνοντας την εμπρός αεροτομή του. Μπήκε στα πιτ και την άλλαξε. Δεν είναι η μέρα της Williams σήμερα…
ΓΥΡΟΣ 15 Ο Ραϊκόνεν πέρασε τον Πέρεζ. Επιτίθεται ο Φινλανδός.
ΓΥΡΟΣ 17 Ταχύτερος γύρος από τον Pόσμπεργκ. O Χάμιλτον μιλά για υποστροφή και παραπονιέται.
ΓΥΡΟΣ 19 Εξακολουθεί να προηγείται ο Γουέμπερ, αλλά τον πλησιάζει πλέον ο Φέτελ.
ΓΥΡΟΣ 20 Μπαίνει στα πιτ ο Γουέμπερ, αλλάζει λάστιχα και επιστρέφει στην 5η θέση. Φόρεσε τη μέση γόμα.
ΓΥΡΟΣ 21 Η πίστα έχει στεγνώσει πλέον τελείως στην αγωνιστική γραμμή. Στα πιτ και ο Μάσα για αλλαγή ελαστικών.
ΓΥΡΟΣ 22 Ολοι στα πιτ πλέον για αλλαγή ελαστικών. Ο Χάμιλτον αυτή τη φορά πήγε στο σωστό box.
ΓΥΡΟΣ 23 Πιτ στοπ για τον Φέτελ. Εβαλε σκληρή γόμα. Τελείως διαφορετική στρατηγική από αυτήν του Γουέμπερ.
ΓΥΡΟΣ 24 Καταστράφηκε ο αγώνας της Force India στα πιτ και για τους δύο οδηγούς. Πρώτα ο Σούτιλ που καθυστέρησε απελπιστικά, τώρα ο Ντι Ρέστα., που εγκατελείπει μέσα στο box.
ΓΥΡΟΣ 26 Ο Φέτελ πίσω από τον Γουέμπερ στο 0,5''.
ΓΥΡΟΣ 27 Φοβερή μάχη ανάμεσα στους "ταύρους" για την πρώτη θέση. Ο Γουέμπερ δεν είναι τόσο γρήγορος όσο ο Φέτελ.
ΓΥΡΟΣ 28 Στα μισά ακριβώς του αγώνα και οι δύο Mercedes πλησιάζουν απειλητικές τις Red Bull. Η ομάδα επιμένει να κρατά μπροστά τον Γουέμπερ… Φωνάζει ο Φέτελ να "φύγει από μπροστά ο Μάρκ που είναι πολύ αργός".
ΓΥΡΟΣ 29 Εκτός αγώνα ο Σούτιλ. Καταστροφή σήμερα για τις Force India
ΓΥΡΟΣ 30 Πιτ στοπ (τρίτο κατά σειρά) για τον Χάμιλτον.
ΓΥΡΟΣ 31 Πιτ στοπ για Γουέμπερ. Στην πρώτη θέση τώρα ο Φέτελ.
ΓΥΡΟΣ 32 Μπαίνει και ο Φέτελ στα πιτ, επιστρέφει πίσω από τον Χάμιλτον. Πρώτος τώρα ο Μπάτον που υπολείπεται όμως κατά ένα πιτ στοπ.
ΓΥΡΟΣ 34 Μπάτον, Γουέμπερ, Χάμιλτον, Φέτελ, Ρόσμπεργκ, Μάσα η κατάταξη προς το παρόν.
ΓΥΡΟΣ 35 Παρολίγο τρακάρισμα μέσα στα πιτ για Ραϊκόνεν και Χούλκεμπεργκ.
ΓΥΡΟΣ 36 Καταστροφή για Μπάτον. Στον αέρα ο εμπρός δεξιός τροχός μετά από την αλλαγή ελαστικών. Τέλος ουσιαστικά ο αγώνας του Βρετανού. Κρίμα… Τον κατέστρεψαν οι μηχανικοί του. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες…
ΓΥΡΟΣ 38 Ταχύτερος γύρος απο Γουέμπερ με 1:40.889
ΓΥΡΟΣ 39 Ο Φέτελ πέρασε τον Χάμιλτον και κυνηγάει πλέον την πρώτη θέση από τον Γουέμπερ
ΓΥΡΟΣ 40 Αψιμαχίες Ραϊκόνεν - Χούλκεμπεργκ.
ΓΥΡΟΣ 42 Ετοιμοι οι περισσότεροι και για τέταρτο πιτ στοπ. Ο Χάμιλτον κάνει την αρχή. Πέρασε ο Ραϊκόνεν τον Χούλκεμπεργκ.
ΓΥΡΟΣ 43 Πιτ στοπ για Φέτελ και για Ρόσμπεργκ.
ΓΥΡΟΣ 44 Και ο Γουέμπερ στα πιτ. Βγαίνει οριακά μπροστά από τον Φέτελ. Φοβερή μάχη ανάμεσα στους δύο! Μένει στην κορυφή ο Αυστραλός!!!!
ΓΥΡΟΣ 45 Οδηγίες στο Γερμανό για… αυτοσυγκράτιση! Μάχη και ανάμεσα στις δύο Mercedes. Πιέζει ο Ροσμπέργκ τον Χάμιλτον, περνάει, αλλά ξαναπαίρνει κεφάλι ο Βρετανός!
ΓΥΡΟΣ 46 Δεν υπάρχει αυτή η μάχη ανάμεσα στους "ταύρους"!!!!  Τραβάνε τα μαλλιά τους στα πιτ της Red Bull! Νικητής ο Φέτελ! Πέρασε τον Γουέμπερ, αλλά τον βρίζουν από τα πιτ για "ηλίθια κίνηση" (=πολύ επικίνδυνη και για τους δύο οδηγούς).
ΓΥΡΟΣ 47 Ξέφυγε ο Γερμανός!..
ΓΥΡΟΣ 50 Χαμός πιο πίσω και εξαιρετική κίνηση από Mάσα που περνά Πέρεζ και Ραϊκόνεν.
ΓΥΡΟΣ 51 O Ρος Μπράουν προσπαθεί να συνετίσει τον Ρόσμπεργκ μέσω ενδοσυννενόησης, μετά τις …επιθέσεις του στον Χάμιλτον…
ΓΥΡΟΣ 53 Τρεις γύρους πριν το τέλος ο Ρόσμπεργκ πιέζει τον Χάμιλτον αγνοώντας τον Μπράουν… Στη Red Bull δίνουν συμβουλές στον Φέτελ να φυλάξει τα ελαστικά του.
ΓΥΡΟΣ 54 Επιμένει ο Μπράουν να λέει στον Ρόσμπεργκ να αφήσει απόσταση από τον Χάμιλτον.
ΓΥΡΟΣ 55 Εγκαταλείπει οριστικά ο Μπάτον
ΓΥΡΟΣ 56 Καρό σημαία νικητής ο Φέτελ!

Στo video που ακολουθεί: Οι Φέτελ και Γουέμπερ παλεύουν για την πρώτη θέση

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube