Formula 1: Νέα Williams FW35 [video]

Formula 1: Νέα Williams FW35 [video]

H Williams είναι η τελευταία ομάδα που παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο για το 2013. Η FW35 αποκαλύφθηκε σήμερα, Τρίτη πρωί, λίγο πριν αρχίσουν οι δεύτερες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, που γίνονται στην πίστα Μονμελό της Βαρκελώνης (19-22 Φεβρουαρίου).

Η ομάδα είχε χρησιμοποιήσει ένα μετασκευασμένο περσινό της μονοθέσιο στις πρώτες δοκιμές, που είχαν γίνει στις αρχές του μήνα στη Χερέθ, καθώς είχε αποφασίσει να συνεχίσει την εξέλιξη της νέας FW35 στο εργοστάσιο. Η FW35 διατηρεί τον κινητήρα Renault και έχει έντονες εσοχές στα πλευρικά της sidepods.
«Με δεδομένη τη σταθερότητα των κανονισμών», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Μάικ Κόγκλαν, «είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδο που πετύχαμε στο νέο αυτοκίνητο. Είναι ένα καλύτερο, πιο εξελιγμένο μονοθέσιο F1 από την FW34 και πιστεύω ότι όλοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αισθάνονται περήφανοι για τη δουλειά τους».
Παρότι η FW35 αποτελεί εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου, η ομάδα λέει πως είναι κατά 80% καινούργια, με νέο κιβώτιο, νέα πίσω ανάρτηση, νέα ψυγεία, νέο πάτωμα, νέες εξατμίσεις, νέο αμάξωμα και νέο ρύγχος.
Η Williams είχε επιστρέψει πέρσι στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από 7 χρόνια χωρίς νίκη, όταν ο Πάστορ Μαλδονάδο κέρδισε το Ισπανικό GP. Όμως η αστάθεια στην απόδοση της ομάδας δεν ανέδειξε την πρόοδο που είχε γίνει και η Williams κατετάγη μόλις 8η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2012.
Ο Μαλδονάδο παραμένει ως οδηγός και για το 2013, αλλά τη θέση του Μπρούνο Σένα έχει πάρει ο μέχρι πέρσι εφεδρικός οδηγός της ομάδας, ο Φιλανδός Βάλτερι Μπότας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube