Formula 1: Νέα McLaren MP4/28 [video]

Formula 1: Νέα McLaren MP4/28 [video]

H McLaren παρουσίασε την Πέμπτη το πρωί, στο εργοστάσιό της, το νέο της μονοθέσιο για το 2013.


Η νέα ΜΡ4/28, όπως αναμενόταν, μοιάζει πολύ με την προκάτοχό της εξωτερικά. Όμως ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Τζόναθαν Νιλ, επιμένει πως κάτω από το «αμάξωμα» είναι πολύ διαφορετική, «πολύ πιο φιλόδοξη», καθώς οι σχεδιαστές έχουν εξερευνήσει νέους δρόμους στους τομείς των αναρτήσεων και των εξατμίσεων.
«Όταν έχεις μικρές αλλαγές στους κανονισμούς», είπε, «φτιάχνεις κάτι συντηρητικό ή κάτι πιο φιλόδοξο; Στην περίπτωση αυτή επιλέξαμε να είμαστε πιο φιλόδοξοι. Αντί να μείνουμε από καύσιμα στη μέση της σεζόν, πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερο δυναμικό για εξέλιξη. Το νέο μονοθέσιο είναι ήδη ταχύτερο [στις προσομοιώσεις] από εκείνο με το οποίο τελειώσαμε την περσινή σεζόν».
Αντίστοιχα αισιόδοξος δηλώνει ο Τζένσον Μπάτον, που είναι σίγουρος ότι τα νέα Pirelli θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Σέρχιο Πέρες, από τη μεριά του, δηλώνει ενθουσιασμένος με το πρόγραμμα προετοιμασίας του, που είναι «ανάλογο με εκείνο του ειδώλου του, του Άιρτον Σένα».
Στην παρουσίαση δεν παραβρέθηκε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Πάντι Λόου, «από λεπτότητα απέναντι στους συναδέλφους του, καθώς πολλά κυκλοφορούν για το μέλλον του», όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας, Μάρτιν Ουίτμαρς, που διαβεβαίωσε όμως ότι ο Λόου θα μείνει στη McLaren «τουλάχιστον για το 2013», αφού από εκεί και πέρα «τίποτε δεν είναι βέβαιο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube