Formula 1: Νέα Lotus E21 [video]

Formula 1: Νέα Lotus E21 [video]

Η ομάδα Lotus F1 έσπασε το ρόδι για το 2013, όντας η πρώτη που παρουσίασε –μέσω διαδικτύου– το νέο της μονοθέσιο για τη φετινή σεζόν.


Ο κωδικός του είναι Ε21 και οι δημιουργοί του ελπίζουν να γίνει το εφαλτήριο για να μπει οριστικά η ομάδα στο γκρουπ των ισχυρών. Ούτως ή άλλως, η αρχή έχει γίνει πέρσι, με σειρά καλών εμφανίσεων και τη νίκη του Κίμι Ράικονεν στο Άμπου Ντάμπι.
Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία θα πρέπει λογικά να είναι η σταθερότητα στη σύνθεση της ομάδας και οι περιορισμένες αλλαγές στους κανονισμούς του σπορ.
Οπτικά, η νέα Lotus E21 δείχνει παρόμοια με την Ε20 του 2012, όμως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Τζέιμς Αλισον, επιμένει ότι είναι ένα εντελώς καινούργιο μονοθέσιο: «Ανάλογα με το πού κοιτάζεις», λέει, «κάποια τμήματα του νέου αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένα από λευκό χαρτί, ενώ σε άλλα σημεία έχουμε βελτιστοποιήσει την επιτυχημένη σχεδιαστική φιλοσοφία που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια».
Σημαντικό είναι το ότι η ομάδα επιμένει με το διπλό «παθητικό» DRS, που δοκιμάζεται από πέρσι και θα το έχει εξαρχής η νέα Lotus E21. Δεν θα έχει όμως το πρόσθετο κάλυμμα που επέτρεψε η FIA για να κρύβει το σκαλοπάτι στο ρύγχος, διότι «ζυγίζει κάποια γραμμάρια και δεν προσφέρει τίποτε στις επιδόσεις», όπως εξηγεί ο Άλισον.
Μόνιμοι οδηγοί θα είναι και πάλι ο Κίμι Ράικονεν και ο Ρομέν Γκροζάν, ενώ Νο1 εφεδρικός θα είναι ο περσινός πρωταθλητής GP2, Ντάβιντε Βαλζέκι. Ρόλο εφεδρικού οδηγού θα διατηρήσει και ο Ζερόμ Ντ’ Αμπρόζιο, που όμως θα επικεντρωθεί βασικά στις δοκιμές σε προσομοιωτή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube