Formula 1: Με 6/10 βαθμολογεί ο Τομπάζης την Ferrari

Formula 1: Με 6/10 βαθμολογεί ο Τομπάζης την Ferrari

Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Ferrari, ο συμπατριώτης μας Νικόλας Τομπάζης, βαθμολόγησε την φετινή επίδοση της ομάδας με 6 στα 10, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δηλώνοντας πως υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο εξέλιξης.

Οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα δυνατά, έχοντας σημειώσει ήδη μια νίκη και 77 βαθμούς στο πρωτάθλημα, έναντι 45 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ο Τομπάζης υποστήριξε ότι τα τέσσερα πρώτα Γκραν Πρι έδειξαν ότι η Ferrari μπορεί να κυνηγήσει νίκες και τίτλους φέτος, τονίζοντας ότι η ομάδα μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο στη συνέχεια.

«Πιστεύω ότι τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το υπόλοιπο της χρονιάς και ότι μπορούμε να παλέψουμε για περισσότερες νίκες και το πρωτάθλημα. Ωστόσο, αν έπρεπε να βαθμολογήσω την μέχρι τώρα παρουσία μας στο πρωτάθλημα, θα μας έβαζα ένα 6 με άριστα το 10, κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτα απ’ όλα, δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που επιθυμούμε. Στα πρώτα Γκραν Πρι δεν έχουμε καταφέρει να διεκδικήσουμε τις pole position και είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Δεύτερον, αν κοιτάξετε τα πραγματικά αποτελέσματα, παρόλο που πετύχαμε μια νίκη που μας χαροποίησε αρκετά, είχαμε και δυο πολύ κακά αποτελέσματα, όπου κερδίσαμε ελάχιστους βαθμούς» ανέφερε ο Νικόλας Τομπάζης.

Ο Τομπάζης πρόσθεσε ακόμα ότι η Ferrari θα παρουσιάσει στο Γκραν Πρι Ισπανίας αυτό το σαββατοκύριακο αρκετές αεροδυναμικές βελτιώσεις στο μονοθέσιο.

«Οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές μας θα έχουν αρκετές βελτιώσεις στην Ισπανία, κάτι απολύτως λογικό, αν αναλογιστεί κανείς το μεγάλο χρονικό κενό από τον τέταρτο αγώνα. Σε όλα τα καινούργια μέρη, η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι η εξέλιξή τους, αλλά να δεις ότι όντως λειτουργούν στην πίστα όσο καλά ελπίζεις. Γι’ αυτό το λόγο οι δοκιμές της Παρασκευής θα είναι κρίσιμες. Θα δούμε αν τα αποτελέσματα είναι αντίστοιχα με αυτά που ελπίζαμε από τις δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα και ανάλογα θα αποφασίσουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε στον αγώνα» κατέληξε ο Τομπάζης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube