ERC: Ο Κουμπίτσα επικεφαλής στο Ράλι Αζορών

ERC: Ο Κουμπίτσα επικεφαλής στο Ράλι Αζορών

Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα (Citroen DS3) είναι πρώτος με διαφορά 9,7” στον πρώτο του χωμάτινο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

Tο πρώτο σκέλος του αγώνα (Πέμπτη) συντομεύτηκε λόγω της φοβερής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί του Ατλαντικού την προηγουμένη (ο Κουμπίτσα είχε απειλήσει να αποσυρθεί από τον αγώνα, αν δεν δινόταν περισσότερος χρόνος για να πάρουν οι οδηγοί σημειώσεις, αφού στις αναγνωρίσεις δεν έβλεπαν τίποτε από την ομίχλη). Η Ειδική Διαδρομή 1 ματαιώθηκε, ενώ η Ε.Δ.2 συντομεύτηκε λόγω του νερού που υπήρχε στο δρόμο.
Οι Ε.Δ. 3 και 4 (Υπερειδική) έγιναν κανονικά και αφού τις πήρε όλες, ο Κουμπίτσα ήταν πρώτος το βράδι με μια σεβαστή διαφορά.

Ο Κρέιγκ Μπριν (Peugeot) ήταν ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του Πολωνού πρώην αστέρα της Formula 1 στην πρώτη ειδική του απογεύματος, όπου ήταν μόνο 2,2” πιο αργός. Όμως ο νεαρός Ιρλανδός έπαθε λάστιχο κι έμεινε με μία μόνο ρεζέρβα, οπότε οδήγησε προσεκτικά στις δύο επόμενες ειδικές.

Έτσι ο Μπριν έπεσε 4ος και το κυνήγι του Κουμπίτσα ανέλαβε ο εργοστασιακός οδηγός της Skoda (και επικεφαλής της βαθμολογίας) Γιαν Κοπέτσκι. Ο Τσέχος πήρε τη δεύτερη θέση από τον τοπικό Ρικάρντο Μόουρα στην Υπερειδική.

Στο τέλος της μέρας, οι Κοπέτσκι, Μόουρα και Μπριν ήταν όλοι μέσα σε μόλις 1,7”, με τον Μπερνάρντο Σόουσα άλλα 2,2” πιο πίσω. 

«Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες», δήλωσε ο Κουμπίτσα στο σέρβις παρκ. «Οι δρόμοι έχουν αλλάξει εντελώς, υπάρχει πολύ περισσότερη λάσπη λόγω της καταιγίδας σήμερα το πρωί. Ήταν πολύ απαιτητικές ειδικές. Το αυριανό σκέλος είναι πολύ μεγαλύτερο και θα είναι εξίσου δύσκολο. Προσπαθούμε να μαθαίνουμε συνεχώς καινούργια πράγματα. Σήμερα ήταν μια καλή μέρα, αφού δεν είχα καμία εμπειρία στη λάσπη». 

Η κατάταξη μετά την Ε.Δ.4:

Θέση  Οδηγός           Ομάδα           Χρόνος/Διαφορές
 1.  Robert Kubica    Citroen              11m13.5s
 2.  Jan Kopecky      Skoda                + 9.7s
 3.  Ricardo Moura    Skoda               + 10.5s
 4.  Craig Breen      Sainteloc Peugeot   + 11.7s
 5.  Bernardo Sousa   Ford                + 13.6s
 6.  Jeremi Ancian    Sainteloc Peugeot   + 18.8s
 7.  Bruno Magalhaes  Peugeot             + 19.4s
 8.  Jan Cerny        Czech Skoda         + 39.8s
 9.  Mark Wallenwein  Skoda               + 43.0s
10.  Jaroslav Orsak   Mitsubishi          + 49.8s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube