Εφιάλτης αποδείχθηκε για τη Ferrari το Μπαχρέιν

Εφιάλτης αποδείχθηκε για τη Ferrari το Μπαχρέιν

Ο σημερινός αγώνας στο Μπαχρέιν για τη Ferrari θα είναι μια μέρα που οι “κόκκινοι” θέλουν να την ξεχάσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Ενώ η ζυγαριά έδειχνε να γέρνει υπέρ της ομάδας από το Μαρανέλο, πολύ γρήγορα τα δεδομένα άλλαξαν και η 3η και 4η θέση των Αλόνσο και Μάσα στη γραμμή εκκίνησης εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Ισπανός έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση (σε αντίθεση με τον Μάσα που έχασε θέση) και κατάφερε προς στιγμής να περάσει τον Φέτελ, όμως ο Γερμανός ανέκτησε πολύ γρήγορα το πλεονέκτημα. Ωστόσο ο Αλόνσο έδειχνε δυνατός και ικανός να παλέψει για την τριάδα (τουλάχιστον), όταν στον έβδομο γύρο στο μονοθέσιο του Ισπανού κόλλησε το DRS και έμεινε ανοικτό. Σαν αποτέλεσμα ο Αλόνσο χρειάστηκε να μπει πολύ νωρίς στα πιτ με σκοπό να διορθωθεί η “αβαρία”, που όμως εμφανίστηκε και στον αμέσως επόμενο γύρο.

Ο Αλόνσο ξαναμπήκε στα πιτ, οι μηχανικοί έκλεισαν με το χέρι (σε στιλ μάστρο- Μήτσου) τις πτέρυγες της πίσω αεροτομής και εκεί κάπου τελείωσε και ο αγώνας του Ισπανού. Προσπάθησε στη συνέχεια, αλλά χωρίς DRS δεν είχε καμιά επί της ουσίας ελπίδα, με αποτέλεσμα η 8η θέση στην οποία τελικά τερμάτισε, δεδομένων και των προβλημάτων να είναι μια μικρή επιτυχία.

Η άλλη Ferrari, αυτή του Μάσα, τερμάτισε πολύ πιο πίσω, στην 15η θέση, αφού ο Βραζιλιάνος μπήκε αναγκαστικά στα πιτ με σκασμένο λάστιχο δύο φορές, στον 15ο και στον 37ο γύρο. Κάπου ανάμεσα πρόλαβε να κάνει και μια φορά τον ταχύτερο γύρο (1:39.949), αλλά αυτός ήταν και το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει στη διάρκεια του αγώνα. Αναμφισβήτητα δεν ήταν και η καλύτερη μέρα για τη Ferrari, που σίγουρα θα προβληματιστεί για όσα έγιναν, με έμφαση στο πρόβλημα στο DRS του Αλόνσο, ειδικά αφού μετά τον σημερινό αγώνα ο Φέτελ άνοιξε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του στον βαθμολογικό πίνακα, όντας πρώτος με 77 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση πέρασε ο Ραϊκόνεν με 67, στην τρίτη ο Χάμιλτον με 50 και στην τέταρτη πλέον βρίσκεται ο Αλόνσο με 47. Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών η Red Bull Racing Renault προηγείται με 109 βαθμούς και ακολουθείται από την Lotus-Renault (93 βαθμοί), τη Ferrari (77 βαθμοί), τη Mercedes (64 βαθμοί) και την Force India _ Mercedes (26 βαθμοί).

Επόμενος αγώνας το GP Ισπανίας το τριήμερο 10-12 Μαίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube