Δύο ζώνες DRS θα έχει το Γκραν Πρι της Αυστραλίας

Δύο ζώνες DRS θα έχει το Γκραν Πρι της Αυστραλίας

Δύο ζώνες DRS θα έχει ο πρώτος αγώνας της F1 στο Άλμπερτ Παρκ, στην Αυστραλία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και η οποία έχει να κάνει με τις γενικότερες αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν σε αυτό.

Για το 2013 λοιπόν, σε όλες τις πίστες θα υπάρχουν διπλές ζώνες DRS, εκτός αυτών του Μονακό και της Ιαπωνίας. Σε ό,τι αφορά στον αγώνα της Αυστραλίας, η πρώτη εκ των δύο ζωνών θα βρίσκεται στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού και η δεύτερη στην ευθεία μεταξύ των στροφών 2 και 3. Το σημείο στο οποίο θα μετράται η απόσταση ανάμεσα σε δύο μονοθέσια προκειμένου το δεύτερο να έχει δικαίωμα χρήσης DRS, θα βρίσκεται λίγο πριν η στροφή 14.

Στην ανακοίνωση της FIA αναφέρεται πως ο οδηγός που θα χάσει τη θέση του στην πρώτη ζώνη δεν θα έχει το δικαίωμα να ανοίξει το DRS στη δεύτερη. Αντίθετα, ο οδηγός που θα έχει κάνει επιτυχημένα προσπέρασμα στην πρώτη ζώνη θα μπορέσει και πάλι να χρησιμοποιήσει το DRS του. Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με τους νέους κανονισμούς, οι ομάδες θα έχουν περιορισμένη χρήση DRS στη διάρκεια κάθε αγωνιστικού τριημέρου, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πέρυσι, όπου οι οδηγοί μπορούσαν να το χρησιμοποιούν όποτε και σε όποιο σημείο ήθελαν τόσο στις ελεύθερες δοκιμές, όσο και στις κατατακτήριες του Σαββάτου. Η FIA για το 2013, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, επιτρέπει τη χρήση του DRS μόνο στις προκαθορισμένες ζώνες, ακόμη και τςι ελεύθερες ή τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube