Το Adam «μεγαλώνει» πρωταθλητές

Το Adam «μεγαλώνει» πρωταθλητές

Η Opel επέστρεψε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το ADAM “Cup“ το Νοέμβριο του 2012. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η μάρκα παρουσιάζει ένα νέο αστέρι στην αγωνιστική ιστορία της: πρόκειται για μία σχεδιαστική μελέτη βασισμένη στο πρόσφατο ADAM, που θα πληροί τα πρότυπα R2 της FIA.

Η ολοκλήρωση του οχήματος όπως και η έγκριση τύπου υπολογίζονται μέσα στο 2013. Με το ADAM R2, η Opel κάνει το επόμενο βήμα στη νέα αγωνιστική στρατηγική της προσφέροντας σε ιδιώτες ένα κορυφαίο όχημα για αγώνες ράλι που τρέχει σε οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη.
Το ADAM R2 χρησιμοποιεί τον 1.6 ECOTEC 16v με μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων που αποδίδει 185 PS και μέγιστη ροπή περίπου 19,4 kgm στην αγωνιστική του έκδοση. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω σειριακού 5τάχυτου κιβωτίου της Sadev και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το σετάρισμα του πλαισίου, με ρυθμίσεις για άσφαλτο και χώμα, εγγυάται μέγιστη πρόσφυση και σπορ οδική συμπεριφορά. Άριστη επιβράδυνση παρέχει το σύστημα πέδησης με υδραυλικό χειρόφρενο ‘fly-off’, 4πίστονες εμπρός δαγκάνες Brembo και ρύθμισης πίεσης πέδησης για τον πίσω άξονα.
Η καμπίνα του R2 διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός αγωνιστικού οχήματος και πολλά στοιχεία ήδη περιλαμβάνονται στην έκδοση που θα εγκριθεί φέτος από τη FIA. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: Roll Cage, αγωνιστικά καθίσματα SPARCO Competition συμβατά με το σύστημα ασφάλειας οδηγού HANS, πίνακα οργάνων με LCD ένδειξη σχέσης κιβωτίου, λυχνία ελέγχου και υπολογιστή ταξιδιού MONIT, κεντρικό πάνελ ελέγχου, σποτ ανάγνωσης και αυτόματη πυρόσβεση.
Το Adam R2 βασίζεται στη έκδοση ADAM Cup variant. Αυτή ήδη σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στο νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Opel για την προώθηση αγώνων ράλι ιδιωτών, που θα επιτρέπει σε ταλαντούχους νεαρούς οδηγούς να προχωρούν σταδιακά προς την κορυφή του Ευρωπαϊκού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από τη σεζόν του 2013, μέχρι 40 αυτοκίνητα ADAM Cup θα τρέξουν σε αγώνες ενιαίου σε Γερμανία και Γαλλία. Στο Γερμανικό ADAC OPEL RALLYE CUP, ο νικητής μιας ειδικής κατάταξης “Rallye Junior” (για οδηγούς μέχρι 27 ετών) θα προχωρήσει στην κατηγορία R2, με ειδική υποστήριξη την ερχόμενη σεζόν από την Opel και την ADAC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube