WRC: O Loeb στην M-Sport;

WRC: O Loeb στην M-Sport;

O Malcolm Wilson δηλώνει ότι προσπαθεί να πείσει τον Γάλλο πολυπρωταθλητή να οδηγήσει για την ομάδα του το 2019.


Το αγωνιστικό μέλλον του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή παραμένει αβέβαιο μετά την απόφαση της Peugeot να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα World Rallycross. O Loeb υπέγραψε βέβαια για να τρέξει στο Rally Dakar με ένα ιδιωτικό Peugeot 3008DKR του 2017, αλλά πέρα από αυτό δεν έχει συμφωνήσει τίποτε άλλο.

Λίγο πριν την απόσυρση της Peugeot από το World RX, απόφαση που αιφνιδίασε τον Loeb, ο Γάλλος πήρε την πρώτη του νίκη στο WRC τα τελευταία 6 χρόνια, κερδίζοντας το Ράλι Ισπανίας στην τελευταία από τις τρεις προγραμματισμένες φετινές του εμφανίσεις.

Ο CEO του Groupe PSA, Carlos Tavares, έσπευσε να τονίσει ότι ο Loeb εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο με την Peugeot-Citroen, και η CEO της Citroen, Linda Jackson, είπε ότι ο Γάλλος θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα WRC της Citroen το 2019, με ένα τρίτο C3 το οποίο πιθανώς θα μοιράζεται με τον νυν οδηγό της φίρμας, Craig Breen (Οι δύο τακτικοί οδηγοί θα είναι ο Sebastien Ogier και ο Esapekka Lappi).

Όμως ο επικεφαλής της (νυν πρωταθλήτριας) ομάδας M-Sport, o Malcolm Wilson, που έχασε τον πρώτο οδηγό του, τον Ogier, έχει βάλει στο μάτι τον Loeb.

«Πάντα ήμουν φανατικός οπαδός δικός του και αυτών που μπορεί να κάνει», δήλωσε ο Wilson στο Autosport. «Είδαμε αυτή την ταχύτητα και τις δυνατότητές του στα τρία ράλι που έκανε φέτος. Θα ήταν παράλογο να μη μιλήσουμε για το τι είναι πιθανό τώρα. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, αλλά θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να ερχόταν ξανά στις εγκαταστάσεις μας και να δοκίμαζε το αυτοκίνητο».

Ο Loeb είπε ότι η νίκη του στην Ισπανία έδειξε πως νιώθει πιο άνετα στα ράλι, και του άνοιξε την όρεξη να συνεχίσει και το 2019. Ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να κάνει πλήρες πρόγραμμα στο WRC, αλλά ο Wilson λέει πως είναι ανοιχτός σε μια συμφωνία μερικής απασχόλησης:

«Καταλαβαίνω τους λόγους που δεν θα ήθελε να κάνει μια πλήρη χρονιά», είπε ο Βρετανός, «αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσα να βρω μια λύση που να ικανοποιεί αυτόν όσο κι εμάς».

Ο Loeb είχε δοκιμάσει ένα Ford της M-Sport το 2005, με την προοπτική να μεταγραφεί στη βρετανική ομάδα το 2006, χρονιά όπου δεν θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα η Citroen. Τελικά αποφάσισε να μείνει και να αγωνιστεί με την ημι-εργοστασιακή ομάδα Kronos Racing που εκπροσωπούσε τη γαλλική ομάδα. Και ξαναπήρε τον τίτλο.

«Ήταν φανταστικό που τον είδαμε στο αυτοκίνητό μας εκείνη την εποχή», θυμάται ο Wilson. «Ξέραμε τι ήθελε και γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να βρούμε τα λεφτά για να το κάνουμε. Όμως τελικά ήθελε να μείνει στη Citroen. Νομίζω πως ήδη ήξερε ότι το 2006 θα ήταν μια μεταβατική χρονιά και ότι είχαν δεσμευτεί να επιστρέψουν από το 2007 για πολλά χρόνια με ένα νέο αυτοκίνητο. Ήταν ένας Γάλλος, με γαλλικό αυτοκίνητο σε μια γαλλική ομάδα».

[Πηγή: Autosport]

Loeb Καταλονία 2018

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube