Νέα Novitec Torado Huracán N-Largo

Νέα Novitec Torado Huracán N-Largo

Χορταστικά καπούλια, σφυρήλατες ζάντες και μηχανική υπερτροφοδότηση για το V10 της Huracán, πλέον στους 860 ίππους

Η οικογένεια βελτιωμένων Lamborghini της Novitec αποκτά άλλο ένα επάξιο μέλος. Πρόκειται για την Torado N-Largo, την ειδική έκδοση της Huracán που μόλις ανακοίνωσε ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος.

Το πιο εντυπωσιακό της σημείο είναι το πίσω μέρος, με συνολικό πλάτος 204 cm, δηλαδή 12 πόντους περισσότερους από το εργοστασιακό μοντέλο. Με την υπογραφή του σχεδιαστή Vittorio Strosek σε όλες τις carbo προσθήκες στο bodykit, η Ν-Largo έχει ακόμα ένα λόγο για να ξεχωρίζει. Η μεγάλη διαφορά κρύβεται στους πίσω θόλους, οι οποίοι έχουν επιμηκυνθεί με ακρίβεια κατά 6 cm έκαστος. Ταυτόχρονα δημιουργείται ο χώρος που έλειπε για να χωρέσουν οι custom ζάντες 12,5Jx21”.

Παρά τη μεγάλη τους διάσταση, οι σφυρήλατες ζάντες NL2 της Novitec χάρη στην προηγμένη διαδικασία παραγωγής έχουν εξαιρετική αντοχή και χαμηλό βάρος. Συνδυάζονται με τα λάστιχα P Zero της Pirelli, σε διάσταση 325/25 R21. Για τους εμπρός τροχούς οι προσθήκες στους θόλους αυξάνουν το συνολικό πλάτος κατά 6 cm. Οι ζάντες που χρησιμοποιούνται έχουν διάσταση 9,0J x20”, με λάστιχα 245/30 R20.

Το σύνολο δένει με τα πιο μυώδη μαρσπιέ, με αισθητά μεγαλύτερους αεραγωγούς για τα πίσω φρένα. Η απόσταση από το έδαφος είναι μειωμένη κατά 3,5 πόντους με σκληρότερα ελατήρια, ενώ για όσους ιδιοκτήτες το επιθυμούν θα διατίθενται και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Το συνολικό πακέτο, που εκτός των παραπάνω περιλαμβάνει και τους προφυλακτήρες, έχει μελετηθεί και στην αεροδυναμική σήραγγα, έτσι ώστε να βελτιώνει την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

Το μεγαλύτερο κίνητρο βελτιώνοντας την Huracán, κρύβεται στην καρδιά του V10. Ο κινητήρας 5,2 λίτρων μπήκε στο εργαστήριο της Novitec ατμοσφαιρικός με 580 ίππους, και βγήκε με μηχανικό υπερσυμπιεστή και 860 ίππους. Η ροπή από τα 55 kgm εκτοξεύεται στα 97,9 kgm. Τέλος για όσους επιθυμούν ακόμα πιο άγριο ήχο, υπάρχει και πλήρες σύστημα εξάτμισης, κατασκευασμένο από το εξαιρετικά ελαφρύ σύνθετο υλικό Inconel.  

[Πηγή Novitec]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube