DAR: Renault Mégane 3 RS Trophy R με 450 άλογα

DAR: Renault Mégane 3 RS Trophy R με 450 άλογα

H Dijon Auto Racing, Γάλλος βελτιωτής και σπεσιαλίστας του Mégane RS επανέρχεται με το πακέτο «Stage 4 Evo», πάνω σε ένα Trophy R που αποδίδει 450 άλογα.

Το πρόσφατο Mégane της DAR μπορεί να μην είναι το απόλυτο, το σκληροπυρηνικό του οίκου, μιας και υπάρχει το R500, αλλά σε σπορ επίπεδο αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση.

Για να ανέβει το Mégane RS σε αυτό το ύψος της μέγιστης απόδοσης, το 4κύλινδρο μπλοκ αναθεωρήθηκε εκ βάθρων: Μπιέλες και πιστόνια σφυρήλατα, μεγαλύτερο τούρμπο, μετωπικός εναλλάκτης μεγάλης παροχής, φιλτροκούτι, ψυγείο λαδιού και ηλεκτρονική διαχείριση αναπρογραμματισμένη ανάλογα για τα δέοντα. Και όλα αυτά για να γράψει στο δυναμόμετρο από 286,7 σε 450 PS και 39,4 σε 53,3 kgm.

Για να γίνει διαχειρίσιμη όλη αυτή η δυναμη από το ούτως ή άλλως εξαιρετικό στοκ σασί, η DAR προχώρησε σε βελτίωση και αυτού του τομέα. Έτσι τοποθέτησε ανάρτηση της KW με ειδική ρύθμιση, τακάκια φρένων PFC, ζάντες της Fondmetal με λάστιχα ίδια με αυτά του στοκ Mégane RS - Michelin Pilot Sport Cup 2.

Παρόλο που το αυτοκίνητο είναι ήδη «μαμά» ελαφρωμένο, η DAR προχώρησε στην αντικατάσταση των κρυστάλλων με Lexan, χωρίς όμως να ανακοινωθεί πόσο βάρος εξοικονομήθηκε. Καμία ανακοίνωση δεν υπήρξε ούτε για την τιμή της βελτίωσης, αλλά μπορούμε να δώσουμε μια ενδεικτική για τον αναπρογραμματισμό της ECU που χρεώνεται 749 ευρώ από τον ίδιο οίκο για το Mégane 3 RS Trophy R.

[Πηγή Dijon Auto Racing]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube