Η Tesla λανσάρει τη λειτουργία… «Dog Mode»!

Η Tesla λανσάρει τη λειτουργία… «Dog Mode»!

Για την προστασία των τετράποδων φίλων μας όταν τους αφήνουμε μόνους στο αυτοκίνητο.

Η Tesla πρόκειται να παρουσιάσει τουλάχιστον δύο νέες λειτουργίες αυτήν την εβδομάδα, μία από τις οποίες είναι εύστοχα ονομασμένη ως «Dog Mode».

Η ιδέα «γεννήθηκε» στις 18 Οκτωβρίου πέρυσι, όταν ο χρήστης του twitter Josh Atchley έβαλε την ιδέα στον Elon Musk να φτιάξει ένα ιδανικό περιβάλλον μέσα στο αυτοκίνητο για όσους θέλουν να αφήνουν κλειδωμένους τους τετράποδους φίλους τους στο αυτοκίνητο. Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει στον κλιματισμό να δουλεύει με το αυτοκίνητο σταθμευμένο, ενώ αν θέλεις, μπορεί να παίζει και μουσική της επιλογής σου. Την ίδια στιγμή, στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει «είμαι καλά, ο ιδιοκτήτης μου θα επιστρέψει σύντομα».
Ο Musk είπε πως η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να βοηθήσει και τα παιδιά που κάποιοι ασυνείδητοι αφήνουν στο αυτοκίνητο (κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβαίνει), για να μετριάσουμε – όπως είπε – όσο αυτό είναι δυνατό τις φρικτές συνέπειες αυτής της ανεύθυνης κίνησης κάποιων γονέων.

Η δεύτερη λειτουργία ακούει στο όνομα Sentry Mode και βασίζεται και αυτή σε μια αρχική ιδέα που έφτασε στον Musk μέσω twitter από τον Andy Sutton.
Αυτός ζήτησε να υπάρχει μια εποπτεία τρόπον τινά του αυτοκινήτου όταν αυτό είναι σταθμευμένο. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν εξωτερικές κάμερες που θα καλύπτουν το αυτοκίνητο περιμετρικά και θα καταγράφουν ό,τι συμβαίνει όταν αυτό είναι σταθμευμένο. Ο Sutton ζήτησε από την Tesla αυτή τη λειτουργία όταν άγνωστοι κατέστρεψαν το δικό του Tesla που ήταν σταθμευμένο.

Και οι δύο λειτουργίες θα εισαχθούν στο λειτουργικό των αυτοκινήτων μέσω της over-the-air ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube