Η Mitsubishi θα δώσει περισσότερη έμφαση στα plug-in υβριδικά

Η Mitsubishi θα δώσει περισσότερη έμφαση στα plug-in υβριδικά

Οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν και ηλεκτρικά μοντέλα όμως το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στα επαναφορτιζόμενα υβριδικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Mitsubishi, και όπως ήδη είναι γενικότερα γνωστό, η ηλεκτρική ενέργεια είναι πλέον απαραίτητη προκειμένου να καλυφθεί η επερχόμενη νομοθεσία για τις εκπομπές CO2.

Και ενώ πάρα πολλοί κατασκευαστές έχουν αρχίσει να αφοσιώνονται όλο και περισσότερο στην εξέλιξη αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, η Mitsubishi δε θεωρεί ότι αυτή η λύση είναι πάντα η καλύτερη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής στο στρατηγικό σχεδιασμό της, Vincent Cobee, «Οι περιορισμοί που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο θέμα της ηλεκτρικής αυτονομίας σε κάποιες χώρες δεν μπορούν να ξεπεραστούν».

Γι’ αυτό και το πλάνο της εταιρείας είναι να προσθέσει ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της, όμως παράλληλα να επεκτείνει συνεχώς και τη γκάμα των plug-in υβριδικών της.

«Ο στόχος για την επόμενη γενιά του Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), είναι να αποκτήσει ηλεκτρική αυτονομία 80-100 km. Αυτό σημαίνει ότι στην καθημερινή χρήση πρακτικά θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Παράλληλα όμως θα έχει τη δυνατότητα και για ένα μεγάλο ταξίδι ανά πάσα στιγμή».

Τουλάχιστον προς το παρόν, αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των μοντέλων που έχουν και κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, ο Cobee ξεκαθάρισε ότι η Mitsubishi δε θα εξελίξει γκάμα με αυθύπαρκτα ηλεκτρικά μοντέλα. Όσα παρουσιάσει, θα βασίζονται σε ήδη υπάρχοντα.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube