Ford Carr-E: Για... αποκλειστικά προσωπικές μετακινήσεις [video]

Ford Carr-E: Για... αποκλειστικά προσωπικές μετακινήσεις [video]

Μια εφεύρεση των εργαζομένων της Ford - Ένα μίνι όχημα που αποθηκεύεται στο χώρο της ρεζέρβας

Αν δεν βρίσκετε θέση στάθμευσης κοντά στο σπίτι σας και στη συνέχεις βαριέτσε ή έχετε δυσκολία νε ματακινηθείτε η Ford έχει τη λύση που ακούει στο όνομα Carr-E.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο, σύστημα προσωπικής μετακίνησης, σχεδιασμένο για να χωράει στο χώρο αποσκευών που συνήθως καταλαμβάνει η ρεζέρβα και το οποίο είναι από τα επικρατέστερα σε διαγωνισμό καινοτομίας της Ford, με θέμα τη δημιουργία μελλοντικών λύσεων μετακίνησης για το λεγόμενο «τελευταίο χιλιόμετρο» (last mile) σε αστικές περιοχές.

Το Carr-E  που δημιούργησε ο Kilian Vas, μηχανικός συστημάτων της Ford με έδρα στην Κολωνία, ήταν μία από τις 633 προτάσεις για λύσεις προσωπικής μετακίνησης που δημιούργησαν υπάλληλοι της Ford για το Last Mile Mobility Challenge. Θέμα του διαγωνισμού είναι η δημιουργία ηλεκτρικών, συσκευών προσωπικής υποστήριξης που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των μετακινήσεων σε περιοχές όπου οχήματα δεν επιτρέπονται ή θα αυξήσουν την πρακτικότητα, και θα καθοδηγούν τους οδηγούς να φτάσουν στον τελικό προορισμό αφού παρκάρουν το αυτοκίνητο τους.
 

Το Carr-E  μπορεί να μεταφέρει άτομα ή αντικείμενα έως 120 kg, έχει αυτονομία 22 km και τελική ταχύτητα 18 km/h
Το Carr-E μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται για τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων. Οι χρήστες απλά τοποθετούν το αντικείμενο στη συσκευή και αυτή ακολουθεί έναν ηλεκτρονικό δέκτη  που έχουν στην κατοχή τους.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube