Volkswagen: Τα ηλεκτρικά και τα συμβατικά μοντέλα θα συνυπάρχουν για τουλάχιστον 20 χρόνια

Volkswagen: Τα ηλεκτρικά και τα συμβατικά μοντέλα θα συνυπάρχουν για τουλάχιστον 20 χρόνια

Παρά την αυξανόμενη ζήτηση για τα ηλεκτρικά, η εταιρεία πιστεύει ότι οι θερμικοί κινητήρες έχουν μπροστά τους τουλάχιστον άλλα 20 χρόνια.

Η Volkswagen θα εξακολουθήσει να εξελίσσει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου για πολλά χρόνια ακόμα.

Και θα το κάνει επειδή πιστεύει ότι η ζήτηση για τα μοτέρ εσωτερικής καύσης δε θα πάψει να υπάρχει πριν τη δεκαετία του 2030.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Παρίσι, ο CEO της εταιρείας Matthias Mϋller δήλωσε: «Το μέλλον είναι ξεκάθαρα ηλεκτρικό αλλά οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εξακολουθήσουν να παίζουν σημαντικό ρόλο για τουλάχιστον δύο δεκαετίες ακόμα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Volkswagen ID concept

Παρότι λοιπόν η εταιρεία θα επενδύσει πολύ σοβαρά στα ηλεκτρικά μοντέλα από εδώ και πέρα, παράλληλα θα εξελίσσει και τη «συμβατική» τεχνολογία. Και εδώ που τα λέμε δε μπορεί να κάνει κι αλλιώς, αφού σε άλλη περίπτωση δε θα ήταν ανταγωνιστική στο άμεσο μέλλον.

Να αναφέρουμε επίσης πως όταν μιλάμε για σοβαρή επένδυση στα ηλεκτρικά μοντέλα, εννοούμε μια ολόκληρη γενιά από αυτά, εκ των οποίων τα 30 θα παρουσιαστούν πριν το 2025. Είναι μια από τις αποφάσεις που πήρε η εταιρεία προκειμένου να αφήσει πίσω της τη σκιά που δημιούργησε το dieselgate.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube