Toyota: Στόχος μας η βοήθεια και όχι η υποκατάσταση των οδηγών

Toyota: Στόχος μας η βοήθεια και όχι η υποκατάσταση των οδηγών

Σε αντίθεση με την παράκρουση που οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν πάθει με την αυτόνομη οδήγηση, η Toyota δηλώνει ότι δε βιάζεται να πάρει αυτό το δρόμο.

Σύμφωνα με στέλεχος του Ιαπωνικού κολοσσού, η απόλυτη προτεραιότητα της εταιρείας είναι να ενισχύσει την ασφάλεια των οδηγών και όχι να τους υποκαταστήσει με ηλεκτρονικά συστήματα.

«Ένα απόλυτα αυτόνομο αυτοκίνητο δεν είναι αυτό το οποίο ψάχνουμε. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να μειώσουμε στο ελάχιστο τoν αριθμό των ατυχημάτων». Αυτά δήλωσε στο Automotive News Europe ο Seigo Kuzumaki, υψηλόβαθμο στέλεχος της Toyota στο κομμάτι των τεχνολογιών ασφάλειας. Την αφορμή έδωσαν οι στόλοι αυτόνομων αυτοκινήτων που πολλές εταιρείες δοκιμάζουν στους δρόμους και σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο Toyota Prius

Το σχόλιό του ήταν ότι κανονικά αυτά τα αυτοκίνητα θα πρέπει να δοκιμάζονται σε συγκεκριμένους χώρους και κάτω από ελεγχόμενες, πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Η Toyota από την πλευρά της έχει θέσει σε προτεραιότητα την τεχνολογία «Level 3», δηλαδή ένα αυτοκίνητο που θα επιταχύνει, θα φρενάρει και θα στρίβει μόνο του σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου. Κι αυτό θα γίνεται προκειμένου να ξεκουράζεται ο οδηγός.

Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό το σύστημα θα παρουσιαστεί στην Ιαπωνία το 2020, ενώ ετοιμάζεται και μια εκδοχή του για αστικές συνθήκες χωρίς όμως να ανακοινώνεται το πότε θα είναι έτοιμη.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube