Στροφή στην ηλεκτροκίνηση σκέφτεται η Toyota

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση σκέφτεται η Toyota

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ιαπωνικός κολοσσός έχει βλέψεις για εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2020.

Εάν επαληθευτούν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Nikkei για ηλεκτρικά μοντέλα από την Toyota, τότε θα πρόκειται για μια ιδιαίτερα βαρυσήμαντη αλλαγή στρατηγικής.

Οι ιάπωνες δε θεωρούσαν μέχρι σήμερα την ηλεκτροκίνηση ως μια ρεαλιστική λύση για μεγάλες αποστάσεις, γι’ αυτό και είχαν ρίξει όλη τους την προσοχή στα υβριδικά μοντέλα αλλά κι εκείνα με κυψέλες υδρογόνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο υδρογονοκίνητο Toyota Mirai

Ωστόσο, φαίνεται ότι η πρόοδος που σημειώνεται τελευταία στις μπαταρίες και τα συστήματα φόρτισης αλλάζει τα δεδομένα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα -χωρίς πάντως να κατονομάσει τις πηγές της- η Toyota προτίθεται να συστήσει το 2017 μια ομάδα εξέλιξης για ηλεκτρικά μοντέλα, με αυτονομία τουλάχιστον 300 km από φόρτιση σε φόρτιση.

Τα εν λόγω μοντέλα αναμένεται να περάσουν στην αγορά κάπου κοντά στο 2020, τουλάχιστον για την Ιαπωνία. Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι εάν κι εφόσον φτάσουν σε αυτό το σημείο, δε θα αργήσουμε να τα δούμε και στις υπόλοιπες αγορές.

Η Toyota ούτε αρνήθηκε ούτε επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, λέγοντας απλώς ότι δε θα σχολιάσει τα μελλοντικά της τεχνολογικά σχέδια. Ανέφερε πάντως ότι εξακολουθεί να εξελίσσει αποδοτικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτροκίνησης, στοχεύοντας πάντα την ιδανική εκτέλεση για κάθε περίπτωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Toyota Yaris Hybrid

Είναι πάντως μια απόφαση που φαντάζει απόλυτα λογική με δεδομένη τη δέσμευση της Toyota για μοντέλα με μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2050. Εξάλλου, από τις κινήσεις και των υπόλοιπων κατασκευαστών είναι προφανές ότι σήμερα, χωρίς τη βοήθεια της αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης πολύ δύσκολα θα ικανοποιηθεί η νομοθεσία που θα ισχύσει στην Καλιφόρνια αλλά και σε μερικές ακόμα πολιτείες των ΗΠΑ.

Όπως και να έχει πάντως, θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και σίγουρα ενδεικτική για το πού τελικά θα πάει η αυτοκίνηση στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube