Οι αυτόνομες BMW βοηθούν τους κολυμβητές των ΗΠΑ

Οι αυτόνομες BMW βοηθούν τους κολυμβητές των ΗΠΑ

Τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα αυτόνομα οχήματα της BMW επιστρατεύεται από την αμερικανική ομάδα κολύμβησης για τη βελτίωση της απόδοσης των αθλητών.

Θεωρητικά, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κοινό ανάμεσα σε έναν άνθρωπο που κολυμπάει κυνηγώντας εκατοστά του δευτερολέπτου και σε ένα αυτοκίνητο που κινείται μόνο του στο δρόμο. Πρακτικά, υπάρχει.

Την ασυνήθιστη αυτή σύνδεση έκανε η BMW, με τη συνεργασία της με την ολυμπιακή ομάδα κολύμβησης των ΗΠΑ. Κι αυτό έγινε επειδή κάποιες από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από τη BMW για τα αυτόνομα αυτοκίνητά της, μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση της απόδοσης και άρα στη βελτίωση των κολυμβητών.

Συγκεκριμένα, τα φώτα LED που χρησιμεύουν στην ανίχνευση πεζών και εμποδίων στις αυτόνομες BMW, τοποθετούνται στα άκρα των κολυμβητών και αναλύουν τις παραμέτρους της κίνησής τους. «Ψάχνουμε την κάθε λεπτομέρεια», λέει ο προπονητής της ομάδας κολύμβησης των ΗΠΑ, Russell Mark. «Αυτό το σύστημα μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην κλίση του σώματος και το πώς θα κινείται αρμονικά μέσα στο νερό το σώμα του αθλητή».

Από την πλευρά της η BMW, εμφανίζει το εγχείρημα ως έναν τρόπο να διαφημιστεί ενώ παράλληλα γίνεται χρήσιμη. «Η προσαρμογή της τεχνολογίας μας στους αθλητές κοστίζει περίπου όσο μερικά διαφημιστικά σποτ των 30’’ στην τηλεόραση, που στοιχίζουν από $330.000 έως $600.000 έκαστο. Μικρό τίμημα για να δείξουμε τις μηχανολογικές ικανότητές μας και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε την αθλητική κοινότητα των ΗΠΑ», δήλωσε η Trudy Hardy, αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ στη BMW Ην. Πολιτειών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτόνομη BMW στην παραγωγή το 2021

Δεν είναι η πρώτη φορά που η BMW Ην. Πολιτειών εμπλέκεται σε ολυμπιακή διοργάνωση, αφού είχε σχεδιάσει και το έλκηθρο (bobsleigh) της αντίστοιχης ομάδας των ΗΠΑ για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Sochi, το 2014. Και σήμερα ετοιμάζει το αμαξίδιο που θα χρησιμοποιηθεί στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube