Νέο σύστημα αποφυγής σύγκρουσης από τη Ford [videos]

Νέο σύστημα αποφυγής σύγκρουσης από τη Ford [videos]

Κάνει το τιμόνι πιο γρήγορο όταν αντιληφθεί ότι η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη με μόνο το φρενάρισμα.

Το σύστημα, που περιγράφεται ως ημιαυτόνομο, δεν στρίβει το τιμόνι υποκαθιστώντας τον οδηγό.

Απλά, όταν διαγνώσει ότι ο ρυθμός επιβράδυνσης δεν είναι αρκετός για να αποφευχθεί η σύγκρουση με το αυτοκίνητο ή το εμπόδιο μπροστά σας, κάνει την κρεμαγέρα μεταβλητού βήματος πιο γρήγορη για να σας βοηθήσει να κάνετε τον ελιγμό αποφυγής.

Το νέο σύστημα της Ford βασίζεται στο ραντάρ και την εμπρός κάμερα του αυτόνομου συστήματος φρεναρίσματος ανάγκης (ΑΕΒ) για να υπολογίσει αν χρειάζεται επέμβαση στο λόγο του τιμονιού. Η Ford λέει ότι σύντομα θα προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα της.

Εκτός από το σύστημα αυτό, η Ford λέει ότι εξελίσσει και ένα οδηγικό βοήθημα που θα αποτρέπει τους οδηγούς από το να μπουν σε αυτοκινητόδρομο από τη λάθος κατεύθυνση. Χρησιμοποιεί το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, αλλά δεν είναι γνωστό ακόμη αν σταματά αυτόματα το αυτοκίνητο ή απλά προειδοποιεί τον οδηγό ότι μπαίνει ανάποδα στο δρόμο.

Στο μέλλον, η Ford θα προσφέρει επίσης «έξυπνα» φώτα που θα αλλάζουν σκάλα σε διασταυρώσεις και πλατείες, και θα αντιδρούν ανάλογα με τους φωτεινούς σηματοδότες.

Άλλα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνουν ένα πλήρως αυτόνομο park assist που δεν χρειάζεται καμία επέμβαση από τον οδηγό για να παρκάρει το αυτοκίνητο με την όπισθεν, καθώς κι ένα cross-traffic alert που ειδοποιεί για αυτοκίνητα που έρχονται ενώ βγαίνεις από κάπου με την όπισθεν.


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube